Datum: 26-05-2020 - 13:40

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

10
jan
'19
Vreemdenbakkentoernooi
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Vreemdenbakkentoernooi

Dick Witteman is dan wel inwoner van Lisse, hij is ook al 44 jaar lang lid van sjoelclub Lisserbroek, waarvan hij 38 jaar het secretariaat deed. De vereniging is in de loop van het ruim 50 jarig bestaan wel wat ingekrompen en telt op dit moment 38 leden en 3 bestuursleden.Toch wordt er in de Meerkoet nog flink geschoven.....

De vereniging werd in 1965 opgericht en had toen meer dan 80 leden. Er was in die tijd zelfs een ledenstop, omdat er simpelweg geen bak meer in de Meerkoet bij kon.
Witteman vertelt enthousiast over zijn hobby. Samen met zijn vrouw houdt hij alle uitslagen keurig bij. Hele uitdraaien van worddocumenten worden getoond met excellachtige vullingen, maar ook het gewone papiertje, waar alle standen en gemiddelden op te zien zijn. De verschillen tussen de leden zijn groot. Zo gooit penningmeester Frank den Butter met een gemiddelde van 134, maar wordt er ook 85 gemiddeld gehaald. Toch is er voor iedereen een prijs te winnen. De leden zijn namelijk in een zestal poules verdeeld. De leeftijd variant tussen de 40 en 88 jaar.
Er wordt met '3 aan de bak' gespeeld op 15 dinsdagen vanaf september t/m april.

Vreemdenbakkentoernooi

Sjoelclub Lisserbroek houdt vrijdag 11 januari een vreemdenbakkentoernooi in de Meerkoet. Kom ook eens sjoelen op een bak waar je de gaten niet kan zien of op een Belgenbak of een visbak. Er is ook een bak met klosjes  langs de kant. De polderbak van 2,5 m lang en 1 m breed met grote schijven. Kortom: gezellig sjoelen en lachen met vrienden of vriendinnen familie of buren. Het gaat dit keer niet om de punten maar om de lol met elkaar. Dat moet toch ook een keer kunnen. Het is voor iedereen tot dat we vol zitten.
Het begint om 20.00.uur maar wel even opgeven op 0615430700
De inleg is 2 euro pp.