Datum: 19-08-2019 - 03:44
15
jan
'19
Uit je BOL gaan met.....Ton van Eijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Uit je BOL gaan met.....Ton van Eijk.

De  rubriek waar steeds andere bekende mensen uit Lisse en Lisserbroek aan het woord komen. Zij beantwoorden een aantal vragen over zichzelf.
Dit keer is het de beurt aan .....Ton van Eijk.

Van wie ben je er een?
Ik ben er één van Henk van Eijk uit de Nieuwstraat in Lisse ne Jacoba Guyt uit Katwijk aan Zee,

Je jeugdjaren: hoe kijk je daarop terug?logo 150x100
Het waren geweldige jaren. Ik ben geboren in Katwijk aan Zee daar heb ik tot mijn 9e jaar gewoond en daarna zijn we verhuisd naar Hillegom bij de steenfabriek, ik heb op “de school met de bijbel” ofwel de CNS gezeten aan de Broekweg, daarna de eerste 2 jaar op het Rijnlands Lyceum maar ik was niet zo’n gemotiveerde student, ik wilde graag aan het werk in de kwekerij bij mijn vader en heb toen besloten om naar de Uitermeer Mavo in Lisse te gaan en mijn diploma gehaald en direct in de kwekerij bij mijn vader gegaan. Mijn jeugdvrienden waren Ed Griffioen en Maart Jan Arendsman, voetbalde toen bij Lisserboys en gingen altijd naar “Welkom” op zaterdag, dat begon om 19.30 en het grote licht ging aan om 23.30 dan was het afgelopen, iets wat onwaarschijnlijk lijkt in het huidige stapgedrag van de jeugd van nu, we konden daarna nog wel een biertje halen in het vierkant of bij Bobby’s bar, in het Poelcentrum zat ook nog een kroegje waar we wel eens naar toe gingen, maar 01.00 ging alles echt dicht.

Een ontroerend, emotioneel moment uit je leven.
Het verlies van mijn vader en de geboorte van mijn dochters.

Waar word je gelukkig van?
Ik word gelukkig als ik andere mensen blij kan maken.
En samen met Jolanda mijn vrouw tijd door brengen en er op uit gaan.

Wat is een eigenschap van jou die weinig mensen nog weten?
Dat ik heel veel geduld kan hebben. Ik ben ook een hengelsportliefhebber en ga graag karper vissen met een pennetje.

Je bent één van de oprichters van FBT Tuinbouw. Kan je kort uitleggen wat dat bedrijf doet?

Wij zijn een bemiddelingsbureau in bloembollen en vaste planten en werken op commissiebasis, daarnaast hebben we ook een agrarisch makelaardij in bedrijfs onroerend goed.
Je specialisatie in dahlia’s en je inzet om de dahlia onder de aandacht te brengen. Hoe kijk je terug op het dahlia evenement van het afgelopen jaar?

Van kleins af aan ben ik in een dahliakwekerij opgegroeid en heb dit tot mijn 27e jaar in de kwekerij gewerkt en zodoende het dahlia vak geleerd. Vanaf mijn 27e tot heden 57e jaar heb ik altijd in dahlia’s mogen bemiddelen voor mijn klanten dus ligt het voor de hand dat ik mij ook in wil zetten voor de promotie van dit prachtige product wat nog veel te onbekend is bij de consument. Het dahlia event heeft nu 2 jaar plaats gevonden en staat eigenlijk mijn inziens nog in zijn kinderschoenen. We zijn heel blij dat het Keukenhof zich ook inzet om de dahlia’s in de week van het Holland Dahlia Event te promoten, daarnaast heb ik zelf de kar getrokken om met Mozaïeken de aandacht op de dahlia te vestigen wat we een mooi succes mogen noemen.

Hoe zou je dit evenement nog groter kunnen maken? Wat zijn jouw toekomstplannen hiermee?
Als het aan mij ligt zetten we dit jaar de volgende stap en breiden we uit met het laten rijden van 1 corsowagen en een kindercorso. Mijn droom is dat we uit kunnen groeien tot een volwaardig dahliacorso eind augustus dat door de bollenstreek rijdt.
We zullen zien hoeveel draagvlak daar voor is.

Je bent voorzitter van LTC Lisse. Wat doe je zoal voor de club en hoeveel tijd ben je hier gemiddeld aan kwijt?
Buiten de dagelijkse zaken die zich aandienen is onze grootste zorg om leden te behouden en nieuwe leden aan te trekken, ieder jaar hebben we speciale acties om mensen bij ons aan het tennissen te krijgen, we schommelen zo rond de 1000 leden bij LTC Lisse. Momenteel zijn we een nieuw district aan het vormen, Noordwijk, Noordwijkerhout dat inmiddels 1 gemeente is geworden en Hillegom, Teylingen en Lisse. Ik voorzie dat deze dorpen uiteindelijk de nieuwe gemeente bollenstreek gaat worden. En natuurlijk is het doel om met alle tennisverenigingen samen op te gaan trekken met behoud van een eigen identiteit. Gemiddeld besteed ik zo’n 6 uur per week aan LTC.

Wat wil je zeker nog doen? De zogenaamde to do list.
Een opvolger voor mijn werk bij FBT opleiden, dat is een proces van jaren. Samen met mijn vrouw en mijn stiefzoon Bart hebben we ook nog een kwekerij in Pioenrozen, mijn kennis hiervan wil ik graag meegeven aan Bart zodat hij zelfstandig hiermee zijn toekomst kan verzekeren. Gaan genieten van meer vrije tijd samen met Jolanda vanaf mijn 60e jaar. Verder zie ik wel wat er op mij afkomt.

Welke  bekende (man/vrouw) voor Lisse(rbroek) heeft Ton van Eijk genomineerd? 
Keukenhof logo