Datum: 17-06-2019 - 00:41
08
jan
'19
Winnaars vrijwilligersprijzen 2018.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Winnaars vrijwilligersprijzen 2018.

De nieuwjaarsreceptie werd dit jaar op maandag 7 januari op het gemeentehuis gehouden. Na het uitwisselen van de nieuwjaarswensen en de nieuwjaarstoespraak maakten de wethouders Jeanet van der Laan en Jolanda Langeveld de winnaars van de verschillende vrijwilligersprijzen bekend. ..

Winnaars vrijwilligersprijzen van 2018.
.

Vrijwilligersprijs Individueel
De Vrijwilligersprijs Individueel gaat naar Simon van Dijk. Mijnheer van Dijk zet zich al jaren in voor het behoud van de historie van Lisse.
De door hem gemaakte filmpresentaties in zowel Floralis als bij de Cultuur-Historische Vereniging ‘Oud Lisse’ zijn daarvan het resultaat en worden alom gewaardeerd. 
De onderscheiding bestaat uit een bronzen penning, een oorkonde en cheque twv € 50,-.

Vrijwilligersprijs Groep
De Vrijwilligersprijs Groep is voor Stichting Gluren bij de Buren. De afgelopen 3 jaar heeft Stichting Gluren bij de Buren heel Lisse in beweging gekregen met het ‘Huiskamerfestival Gluren bij de Buren’. Dit culturele festival is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol evenement dat door de Lissese bevolking wordt omarmd. 
De prijs bestaat uit een bronzen penning, een oorkonde en cheque twv € 200,-.

Vrijwilligersprijzen en Jeugdprijs
De vrijwilligersprijzen worden jaarlijks toegekend aan een persoon en groep personen die zich langdurig belangeloos en op zeer uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Lissese gemeenschap. Inwoners van Lisse konden tot en met half november mensen nomineren voor de prijzen. Voor de individuele prijs werden 3 personen genomineerd, voor de groepsprijs kreeg de gemeente 2 aanmeldingen. Voor de Jeugdprijs kreeg de gemeente geen nominaties, waardoor deze prijs dit jaar niet is uitgereikt.
De Adviescommissie, die bestaat uit vrijwilligers uit de Lissese gemeenschap, heeft de nominaties besproken. Bij de keuze heeft de Adviescommissie zich laten leiden door de opvallende prestatie van de vrijwilliger(s), de duur van de inzet in jaren en de inzet gedurende het jaar 2018.