Datum: 17-06-2019 - 00:58
08
jan
'19
Overwinning smaakt extra zoet.
Geschreven door Taco Ringma

Overwinning smaakt extra zoet.

Lbf1 ontving het team PV Markeer1. Lbf1 was met 8 punten gedeeld 2e in de competitie bij aanvang van deze partij, de opponent vinden we op plek 6 met 5 punten. Gelijktijdig troffen beide andere nummers 2 elkaar ook in Lisse want Jeu des Boules Hillegom 1 speelt hier haar thuiswedstrijden en...

ontving De Spaanse Ruiter 1. Daarmee stond er heden genoeg op het spel in de strijd om de 2e positie. Lbf1 speelde een lastige wedstrijd. Gedurende de hele confrontatie stond men op achterstand. Bij een 3-4 achterstand was de tussenstand in de allerlaatste partij van de dag 4-12 in het voordeel van de bezoekers. Bijna miraculeus was het dan ook dat die partij alsnog met 13-12 werd gewonnen, waarmee een gelijkspel werd afgedwongen. Doordat De Spaanse Ruiter een grote 2-6 overwinning boekte op Jeu des boules Hillegom zijn de drie “buren” niet meer op gelijke hoogte.

Lbf2 ontving De Goede Worp1. Dat team staat gedeeld 1e in de poule waar Lb2 de 4e plek heeft. De thuisploeg begon voortvarend. Een 2-1 voorsprong gaf moed voor het vervolg. Ook in de volgende speelronde bleef de voorsprong in tact: 3-2. De bezoekers maakten echter in de 3e ronde hun positie op de ranglijst alsnog waar. Door alle drie doubletten partijen te winnen namen zij alsnog een 3-5 overwinning mee naar huis.

Lbf3 speelde uit tegen Boule Union Thamen 1. Lbf3 ging daarmee als nummer 6 op bezoek bij de nummer 5. De thuisploeg kwam zeer sterk uit de startblokken, en zette de bezoekers uit Lisse op een 3-0 achterstand. De tweede ronde tripletten was een prooi voor de bezoekers. De achterstand slinkte daarmee tot 3-2. Wellicht geïnspireerd door het 4e team (zie later) rechtte de bezoekers hun rug en vochten zich terug tot een mooi gelijkspel van 4-4.
 
Lbf4 op hetzelfde veld als Lbf3, met als opponent Boule Union Thamen 2. De Lissenaren vonden zichzelf bij aanvang terug op plek 5 met 2 overwinningen en 4 verloren partijen. De thuisploeg stond 7e met eveneens 4 verloren partijen en 2 gelijke spelen. De bezoekers hadden door omstandigheden een gelegenheidsformatie samengesteld doordat 3 basisspelers afwezig waren.  Via tussenstanden van 1-2 en 2-3 wisten de bezoekers in hun fantasieopstelling zelfs een 3-5 zege te noteren. De “ploeg die niet gelijk kan spelen” won weer een keer. Dat in de laatste ronde alle uitslagen zeer nipt waren onderstreept dat de onderlinge verschillen klein waren. In die situatie winnen smaakt altijd extra zoet.

(Zie ook de site van de NJBB )

Tekst en met dank aan Taco Ringma.