Datum: 17-06-2019 - 00:38
07
jan
'19
Rembrandt van Rijn bezocht Open dag Volksuniversiteit Lisse.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Rembrandt van Rijn bezocht Open dag Volksuniversiteit Lisse.

Op zaterdag 5 januari werd de open dag op de Volksuniversiteit Lisse gehouden. Cursisten en ander geïnteresseerden konden informatie krijgen over alle cursussen en workshops die aan de Vuursteeglaan gegeven worden. Eén geïnteresseerde viel wel heel erg op.....

Bij binnenkomst werd iedereen hartelijk welkom geheten en geadviseerd om zeker lokaal 7 te bezoeken. Het lokaal kreeg de titel Rembrandt mee. In de hal hing een fraai werkstuk dat vanuit de cursus kalligrafie aangeboden werd en hier een mooi plekje gekregen heeft. De Volksuniversiteit  haakte zo mooi in op het landelijk thema: Rembrandt en de Gouden Eeuw. Bij veel workshops wordt er aandacht aan deze tijd besteed. Verder worden er veel lezingen in dit thema verzorgd, waaronder een lezing met aansluitend een rondwandeling door Amsterdam met 'Rembrandt activiteiten'.

 Direct bij binnenkomst in lokaal 7 werd al direct duidelijk waarom iedereen beneden zo enthousiast was. De bekende schilder zelf was aanwezig. Zijn stem was nog wat stoffig, maar zijn aanwezigheid was toch wel heel bijzonder. Ook bijzonder was de presentatie van de workshop let's bier van docent Lilette van Zijl en het schilderen van docent Anna v.d. Berg.

Over de workshop: Het bier dat men dronk
In de Gouden Eeuw gingen kunstschilders zich specialiseren in realistische portretten en taferelen. De schilders vonden vaak inspiratie in de herberg en hun omgeving. Op deze schilderijen is vaak een pul bier of een brouwerij afgebeeld. Welk bier werd destijds gebrouwen en gedronken?
Tijdens deze workshop worden de Gouden Eeuw en het bier met elkaar verbonden. Je gaat ook 4 traditionele biersoorten proeven.(bron: Volksuniversiteit Lisse)

 U kunt zich aanmelden voor deze workshop, die op 29 januari om 19:30 uur gegeven wordt.

Bridgeclub ook aanwezig op open dag.

Docent Ronald Hack had bij de open dag ook voor een echte blikvanger gezorgd. Hij had een aantal leden van de bridgeclub uitgenodigd om te komen spelen. Hack verzorgt cursussen en workshops bridge voor beginners en gevorderden.