Datum: 17-06-2019 - 00:45
07
jan
'19
2019 muzikaal van start in  bomvol Speelkwartier.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

2019 muzikaal van start in bomvol Speelkwartier.

Afgelopen zondag 6 januari hield muziekvereniging Da Capo Lisse haar traditionele nieuwjaarsconcert.Dit jaar werd voor het eerst in jaren, en op veler verzoek, het concert verzorgd door alle drie de muzikale afdelingen van Da Capo, namelijk Jong Da Capo, de Show en Marchingband en tenslotte de Harmonie.....


In een bomvol Speelkwartier werd, na het welkomstwoord van voorzitter Irma Delfos, het concert geopend door Jong Da capo.Het opleidings orkest is het afgelopen jaar flink gegroeid, wat goed is, want de jeugd heeft tenslotte de toekomst. Enkele jeugdleden volgen pas vier maanden muziekles en zitten sinds november in dit orkest. Voor deze jonge muzikantjes was het ook pas hun tweede optreden, maar ze konden goed meekomen met hun muzikale partijen.
Jong Da Capo speelde onder andere “Sophia” van Alvaro Soler, “March Along” en “Rock Party” waarbij alles even goed werd ontvangen door het publiek.

Daarna was het de beurt aan de Show en Marchingband die een aantal marsen liet horen, zoals “Generations Fanfare”, “Abschied der Slawin” en “Everlasting Love”, maar ook werd voor de variatie een slagwerkmars, “Scotisch Fantasy” gespeeld, welke meteen overging in “The Gladiator”. Als laatste sloot de show en Marchingband af met “Queensman”.
Als uitsmijter stond de Harmonie geprogrammeerd, een flink grote groep die nog net in de zaal paste.
Zij trakteerden het publiek op “Alpina Fanfare” en het Spaans geïnspireerde “El Camino Real”.

Het concert werd door de harmonie afgesloten met “mas que nada”.
Liefhebbers van de Harmonie zullen vanaf april de media in de gaten moeten houden, aangezien er een tweetal concerten gepland is op 29 en 30 november, dus: “save the date”.
Na de laatste noten werden de dirigenten en muzikanten bedankt voor hun bijdrage en na het slotwoord werden er nog veel nieuwjaarswensen uitgewisseld.
Da Capo Lisse is muzikaal van start gegaan en wenst iedereen een gezond, veilig en muzikaal 2019!

Tekst en foto's met dank aan Martin Meulemans.