Datum: 23-05-2019 - 08:44
11
jan
'19
Vrijwilligers knappen speeltuin de Bijenkorf op.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Vrijwilligers knappen speeltuin de Bijenkorf op.

Een aantal vrijwilligers heeft zich vanaf oktober ingezet om speeltuin de Bijenkorf aan de Emmastraat eens flink te 'ontgroenen'. Het gras groeide weelderig en het mos haalde letterlijk alle kleur van de speeltoestellen. Eén pad was zelfs geheel begroeid en niet meer zichtbaar.......

Leo van der Lans, Dick Wassenaar en Dick Witteman hebben flink wat uurtjes vrije tijd gewerkt en hebben nog flink wat plannen. Het gras werd weer in goede banen geleid door het af te steken en paden werden weer zichtbaar gemaakt en schoon gespoten. De hinkelbaan kwam weer tevoorschijn en het mos werd van boeidelen en speeltoestellen afgehaald. Bollen werden geplant.

In maart besloot de gemeente Lisse de speeltuin nog  tijdelijk te sluiten. Deze beslissing werd toen genomen, nadat een inspecteur had geconstateerd dat een flink aantal toestellen niet voldeed aan de veiligheidseisen. (eerder verscheen: Speeltuin de Bijenkorf verbeteringen, maar nog veel werk aan de winkel)

16 januari ledenvergadering: 20:00 uur. 

Woensdag 16 januari wordt de algemene ledenvergadering gehouden in het 'clubhuis' van de speeltuin. De functie van voorzitter is reeds overgenomen. Volgens vrijwilliger Dick Witteman heeft een aantal vrijwilligers aangegeven in het bestuur zitting te willen nemen. Extra vrijwilligers zijn volgens hem altijd welkom voor: onderhoud, bar- en oppasdienst.

De in 1970 opgerichte speeltuin werd speciaal ingericht voor 2 tot 10 jarigen en nadert met 2020 het vijftigjarig bestaan. Zoals het er nu naar uit ziet met een opgeknapt terrein. witteman: "De speeltuin moet weer gaan bloeien." En op bloeien komen vanzelf de bijtjes weer af.

Laatste foto's zijn aangeleverd door Witteman en laten een beeld zien van de werkzaamheden.