Datum: 22-04-2019 - 22:24
06
jan
'19
De 'hand' van Ronald Koeman bij Oud Kagia - v.v. Kagia 1.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

De 'hand' van Ronald Koeman bij Oud Kagia - v.v. Kagia 1.

Hoewel de titel 'de klassieker Oud v.v. Kagia 1 - v.v. Kagia 1'anders doet vermoeden werd zaterdag 5 januari om 14.30 uur voor de tweede keer de wedstrijd tussen de selectie en de 'oudjes' gespeeld. Vorig jaar werd het een klinkende 4-0 voor de mannen van Rene Ras. Dit jaar liep het wat anders.......

Scheidsrechter Piet van der Lans had net op zijn fluit geblazen voor de aftrap en de 'ouwtjes' stonden na 5 minuten al met 2-0 voor. De goed geoliede machine van Ras werd daarmee zeker verrast. Was het eerste doelpunt nog te wijten aan wat foutjes, het tweede doelpunt behoorde echt wel tot de categorie fraai.
In tegenstelling tot vorig jaar had oud Kagia nu de beschikking over een aantal spelers uit het derde. Toch liepen er ook een aantal spelers van 40+ in het veld.
Kagia 1 wist echter binnen de eerste helft van 3 minuten toch nog gelijk te komen.
In de tweede helft werd het voor oud Kagia meer tegenhouden dan opbouwend kansen creëren. Het eindsignaal van scheids Piet werd dan ook door de bank van coach Bert Glas en Jan Dorrestijn met veel gejuich ontvangen.

Het briefje van Ronald Koeman. 

Toen het Nederlands elftal iets moest forceren in zijn laatste poulewedstrijd tegen Duitsland gaf Ronald Koeman een briefje met daarop een tactische omzetting. Ook coach Bert Glas had dit gezien en paste een dergelijke interventie toe. Wie de 'Virgil van Dijk' bij Oud Kagia was zal altijd onduidelijk blijven.

Piet van der Lans fluit zijn laatste wedstrijd.

Een speciale wedstrijd voor good old Piet van der Lans. Vorige week werd hij 70 jaar en dit was voor hem een reden om een punt achter zijn carrière te zetten. De eerste 10 jaar floot hij voor de bond (KNVB), waarna hij 25 jaar voor Kagia de wedstrijden in goede banen geleid heeft. Meestal waren dit de senioren of A en B jeugd.

.