Datum: 29-02-2020 - 05:19
25
dec
'18
Uit je BOL gaan met.....Wim Slootbeek.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Uit je BOL gaan met.....Wim Slootbeek.

De  rubriek waar steeds andere bekende mensen uit Lisse en Lisserbroek aan het woord komen. Zij beantwoorden een aantal vragen over zichzelf.
Dit keer is het de beurt aan .....Wim Slootbeek.

Van wie ben je er een?
Van Koos Slootbeek en An Zeestraten. Mijn opa en oma Slootbeek woonden in de Julianastraat. Die van mijn moeders kant tegenover de ruïne van Teylingen in Voorhout

Je jeugdjaren: hoe kijk je daarop terug?
De eerste drie jaar van mijn leven woonden we in de Irenestraat, maar herinneringen hieraan heb ik vooral van foto’s. Na onze verhuizing naar Hilversum logeerde ik nog vaak bij mijn peettante en peetoom in de Geraniumstraat en daar heb ik leuke herinneringen aan. Ook mijn herinneringen aan hoe Lisse toen was, met de haven aan de Grachtweg, de kermis achter de Witte Zwaan en de worst van Van Kesteren.

Een ontroerend, emotioneel moment uit je leven.
Het ligt het meest voor de hand hier de geboorte van kinderen en kleinkinderen te noemen en dat zijn natuurlijk ontroerende momenten geweest. Vanuit mijn bestuursfunctie bij de Atletiekunie ben ik bij veel internationale kampioenschappen geweest, ook bij de Olympische Spelen in Beijing. De finale van de 100 meter met een ‘buitenaardse’ Usain Bolt en een stadion van 90.000 toeschouwers dat explodeerde heeft bijvoorbeeld ook veel indruk op mij gemaakt.

Waar word je gelukkig van?
Gelukkig word ik vooral van kleine dingen. Wandelen of fietsen in de natuur, een lekker biertje op een terras en een goed boek. Gelukkig heb ik er vooral zelf de hand in hoe vaak ik samen met mijn vrouw Margaret van deze kleine dingen kan genieten.

Wat is een eigenschap van jou die weinig mensen nog weten?
Dat ik wel lekker schijn te koken. Hiermee ben ik eigenlijk pas de laatste zes jaar bezig en met veel plezier zet ik vijf of zes keer per week een maaltijd op tafel. Mijn erwtensoep, goulash en verschillende soorten pasta’s vallen altijd goed in de smaak.

Wat zijn je hobby’s?
Vanaf 12-jarige leeftijd ben ik betrokken geraakt bij atletiek en dat heb ik mijn hele leven in verschillende vormen beoefend. Op de baan en op de weg, als wedstrijdsporter en als recreant. Daarnaast ben ik vanaf mijn 25ste bestuurlijk actief geweest, ook voornamelijk binnen de atletiek. Verder moet ik gewoon iedere dag ‘luchten’ voor een wandeling of fietstocht van meer dan een uur in onze mooie omgeving.

Wat heeft je op politiek vlak het meest geraakt?
Als ik in plaats van ‘geraakt’ het woord ‘aangesproken’ mag gebruiken, dan is het de goede en respectvolle sfeer in Lisse binnen de raad en het college. Hierdoor gaan we op een plezierige wijze met elkaar om en zijn in staat elkaar ook wat te gunnen. Er werd in mijn raadsperiode tot nu toe nooit op de man gespeeld en dat hoor je bij andere gemeenten wel eens anders.

De VVD had na de verkiezingen mee willen doen in de coalitie. Waarom is dit niet gelukt?
Zoek de oorzaak vooral bij jezelf. De uitslag in maart viel tegen en daarom waren wij kennelijk niet interessant genoeg en konden de grootste drie partijen met elkaar aan de slag.

Wim Slootbeek als wethouder?
Eenmalig heb ik mij bereid verklaard deze belangrijke functie voor vier jaar uit te oefenen. Wij zijn niet in de coalitie gekomen en daarmee werd er ook geen beroep op mij gedaan om wethouder te worden. In 2022 ben ik 68 jaar en zal mij gezien de leeftijd dan zeker niet opnieuw beschikbaar stellen.

Waar mogen ze je voor wakker maken?
Nergens voor, want ik ben te zeer gehecht aan mijn slaap. Ging ik vroeger nog weleens mijn bed uit voor een belangrijke sportgebeurtenis, dan is dat nu niet meer aan de orde. Gewoon opnemen en de volgende dag -zonder de uitslag te kennen- semi-life alsnog kijken.

Wat wil je zeker nog doen? De zogenaamde to do list.
Er zijn geen echte grote wensen meer. Vooral van het leven en de kleine dingen genieten. We wandelen veel, dus misschien toch nog een keer de vierdaagse van Nijmegen lopen.

Wat wil je nog kwijt dat hierboven nog niet vermeld staat?
Dat ik blij ben acht jaar geleden terug te zijn gekomen in Lisse. Het is een prachtig dorp met veel goede voorzieningen in een mooie omgeving. Ik zie het als mijn taak dit als raadslid zoveel mogelijk te bewaken en betaalbaar te houden.

Welke  bekende (man/vrouw) voor Lisse(rbroek) heeft Wim Slootbeek genomineerd?