Datum: 24-01-2020 - 14:15
25
dec
'18
Overhandiging Cheque door “Gildemeesters” aan onderzoeksteam LUMC.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Overhandiging Cheque door “Gildemeesters” aan onderzoeksteam LUMC.

Op 10 november jl. werd door de Gildemeetsers Bollenstreek het Bollenstreekgala georganiseerd met in totaal 260 gasten.  De locatie van het gala was Hotel van der Valk in Sassenheim.  Vooraf was besloten dat de netto opbrengst van het gala verdeeld zou worden tussen enerzijds het kankeronderzoek aan het LUMC en anderzijds het museum de Zwarte tulp t.b.v. de uitbreiding......

Vorig week overhandigde  de voorzitter van de Gildemeesters, Jan van Vliet, het bestuur van museum “De Zwarte Tulp” reeds een cheque van  € 10.000,00   Maandag 24 december toog een delegatie van de Gildemeesters naar het LUMC in Leiden om daar de andere cheque van eveneens € 10.000 te overhandigen.

Professor Dr. Rob Tollenaar legde nogmaals uit wat het onderzoek inhoudt en hoe belangrijk dit is. Daarna sprak Dr. Wilma Meskers over de vorderingen die er de afgelopen jaren gemaakt zijn. Gevraagd naar een voorzichtige prognose van een mogelijke start bij patiënten werd een drietal jaren genoemd. Na deze uitleg volgde de overhandiging van de cheque door de voorzitter van de Gildemeesters, de heer Jan van Vliet, die met veel dankbaarheid aanvaard werd.

Foto's en tekst met dank aan Jan van Rooyen.