Datum: 27-05-2019 - 13:08
05
dec
'18
Bewoner Westerdreef betrapt inbrekers (foto's en video bewakingscamera).
Geschreven door TV West

Bewoner Westerdreef betrapt inbrekers (foto's en video bewakingscamera).

In het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 04 december werd een inbraak in een huis aan de Westerdreef besproken. De 75-jarige bewoner van het huis betrapte de dieven, die hem daarna bedreigden. Desondanks bleef de man rustig en vertrokken de inbrekers....

De inbraak vond vrijdag 23 november plaats. De inwoner kwam die avond om 19.20 uur thuis en hoorde direct iets op de eerste verdieping. De drie inbrekers kwamen direct naar beneden en één van hen bedreigde de bejaarde man met een schroevendraaier. Ze wilden geld van de man, maar toen hij zei dat hij dat niet had heeft hij ze de voordeur uitgelaten.
De schuifpui aan de achterkant bleek geforceerd te zijn. In het huis was alles doorzocht. Wat achterbleef was een ravage.

De bewoner gaf aan achteraf toch erg geschrokken te zijn. "Ik ga me nog beter beveiligen. Meer kun je niet doen. Ik hoop dat ze gepakt worden."

Bij hun vlucht zijn ze gefilmd door bewakingscamera's. De inbrekers renden weg door het steegje langs de huizen. Deze steeg komt uit bij  supermarkt Dirk van den Broek, waar camera's hangen. 

Signalement:

De inbrekers zijn alle drie nog vrij jong. Eén van de mannen droeg een blauwe jas met een capuchon met bontkraag. De tweede heeft zwart haar, dat in een lok over zijn voorhoofd hing. Van de derde verdachte is verder weinig bekend.

Bekijk de video-opname van de inbraak.

Herkent u de verdachten?logo sm

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Tip de politie via WhatsApp: 06-17214856
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Bron: omroepwest.nl

Wilt u uw huis beter beveiligen voor ongenodigde gasten? Neem dan contact op met Wouter van Popering van Slotenservice Noordwijkerhout. Hij is fulltime bezig met beveiliging, volgens het politiekeurmerk. Het bedrijf is gespecialiseerd in de beveiliging van uw huis of bedrijf met goedgekeurde sloten volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen.