Datum: 30-05-2020 - 00:24

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

29
nov
'18
SBS, RTL en publieke zenders bij bezoek Sint aan speeltuin Marijke.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

SBS, RTL en publieke zenders bij bezoek Sint aan speeltuin Marijke.

De pers was woensdagmiddag 28 november massaal naar speeltuinvereniging Marijke getrokken, alwaar Sinterklaas een heuse persconferentie hield. Als verslaggever was Aard, de broer van Aart Staartjes (Jan van Rooyen) die alles aan elkaar praatte.......

Ook de kinderen hadden het grote nieuws gehoord en hadden al ruim van tevoren kaartjes geregeld. Met 57 kinderen (7 meer dan vorig jaar) en aanwezige ouders was het clubgebouw dan ook helemaal uitverkocht.
Sinterklaas was zowaar ietwat in de war. Hij dacht in de speeltuin uitgenodigd te zijn, maar zag dat het hier om een tv - studio ging. Omdat hij er van uitging dat alle kindjes wel lief waren geweest wilde de Goedheiligman dit jaar het  maar anderhalf uur over stoute pappa's en mamma's hebben. Verslaggever Jan legde uit dat dat niet de bedoeling was, maar dat kinderen vragen aan Sint mochten stellen. Eerste wilde verslaggeven Jan van Sint wel weten hoe hij zich op het bezoek aan Nederland voorbereidde. Sint vertelde dat dit al in april begint met het opschrijven van de verjaardagen en namen van de kinderen. Daarna kijkt hij of hij in de uitverkoop wat cadeautjes kan kopen. Dan gaan de Pieten alles inpakken en de boot oppoetsen en kan Sint de reis naar Nederland beginnen.

Na dit  lange antwoord van Sint werd er even overgeschakeld voor de reclames. Persman Jan: "Ja, we zijn natuurlijk een commerciële zender, maar tijdens de break kunnen de kinderen gewoon vragen aan Sint blijven stellen hoor." Tycho had eigenlijk geen vraag maar wel een hééél mooie tekening, die hij zelf in het grote boek mocht stoppen. "Hoe onthield Sint toch al die namen?" wilde Max graag weten. Die stonden op zijn externe harde geheugen van 16 GB en het grote boek natuurlijk.

Sint: "Hoe jij heette, ben ik soms wel eens even vergeten. Als ik ben vergeten hoe jij heette kijk ik even in mijn boek, want in mijn boek daar staat geschreven hoe jij gisteren maar ook vandaag zal heten. Zo doe ik dat Max."

Daarna gingen alle kinderen Levend memory doen en werd er gekeken of de Pieten wel precies wisten wat voor lekkers ze de kinderen gaven. Een zangwedstrijd tussen de jongens en de meisjes en ter afsluiting een polonaise.
De moeder van Anouck en Romy werd ook nog even ongewild in het middelpunt van de belangstelling gezet door Sint:" Ik lees dat u nogal veel vrij bent. Enorm veel vrij zelfs. En dat vinden we helemaal niet zo erg, maar zou u voortaan wel iets minder willen pinnen? "


Voor ieder kind had Sint een cadeautje gekocht en bij gebrek aan tijd liet Sint-Nicolaas dat maar over aan Karin en Marjan Veldhoven. Dankzij hun inzet werd het weer een heel gezellige Sinterklaasmiddag en kreeg ieder kind weer een ander cadeautje dan vorig jaar. Tja, ook dat wordt allemaal in het grote boek bijgehouden.