Datum: 19-08-2019 - 04:07
04
dec
'18
Uit je BOL gaan met.....Peter van der Veek.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Uit je BOL gaan met.....Peter van der Veek.

De  rubriek waar steeds andere bekende mensen uit Lisse en Lisserbroek aan het woord komen. Zij beantwoorden een aantal vragen over zichzelf.
Dit keer is het de beurt aan .....Peter van der Veek.

Je jeugdjaren: Hoe kijk je daarop terug?

Als jongste van zes kinderen heb ik heb een onbezorgde, warme jeugd gehad die gekenmerkt werd door veel buitenspelen in speeltuin Marijke en een bruisend gezinsleven. De overgang van lagere school naar middelbare school kwam als een schok. Ik was daar niet op voorbereid en daarbij had het verlies van mijn vader op 14 jarige leeftijd een grote invloed op me. Ik denk dat dansles het beste is geweest dat er in mijn jeugd kon overkomen. Ik voelde mij daar helemaal in mijn element met de mogelijkheid van sportieve uitingen gecombineerd met de sociale aspecten die een dansschool met zich meebrengen.  

Een ontroerend, emotioneel moment uit je leven.

Daar zijn verschillende momenten geweest. De ontmoeting met Rachell met daarbij de realisatie dat ik samen met haar oud wilde worden. Het samen winnen van de eerste Nederlandse danskampioenschappen in 1987 na 7 maanden van hard trainen. De geboorte van onze dochter, Charlie, was een highlight en het verlies van mijn moeder, nu 10 jaar geleden, een diep emotionele gebeurtenis. 
 
Waar word je gelukkig van?

Eten, sporten, kennis overdracht, ongerepte natuur en vrienden om me heen. 

Waar kennen we je (in Lisse) van?

Ik denk dat ik het meest bekend ben geworden door onze prestaties in de danswereld van 1986 tot 1997. Ik ben als amateur 2 maal Nederlands kampioen in de Latijns Amerikaans dansen geweest en heb Nederland vertegenwoordigd op  de Europees en wereldkampioenschappen. De grootste internationale successen hebben we behaald toen we dansten voor het geboorteland van Rachell, Nieuw Zeeland. We zijn 8 maal Nieuw Zeelands kampioen in standaard en Latin geweest en vierde van de wereld met Showdance. Na een fantastische carrière met veel reizen hebben we ons danscentrum geopend waar we vele Lissenaren, en daarbuiten, een leuke tijd bezorgd hebben met onze passie voor dans.

Wat is een eigenschap van jou die weinig mensen nog weten?

Weet ik eigenlijk niet. Ik denk dat ik een vrij open boek ben voor de meeste mensen die mij kennen en meemaken in mijn werksfeer. “What you see is what you get” Dat gezegd hebbende denk ik dat veel van onze leerlingen mij zien als geduldig, maar dat is een eigenschap die ik heb moeten leren. Dat gaat me niet altijd goed af. Verder hou ik van verandering. 

Wat zijn je hobby’s?

Ik hou van hardlopen, reizen, op ontdekking gaan in een mooi natuurgebied, het eten samen zijn met vrienden. 
 
Wat is jouw favoriete dans?

Ik zeg meteen de Rumba, maar eigenlijk heb ik niet een favoriete dans. Dans is een taal die je uit op inspirerende muziek. Als de muziek me aanspreekt wordt dat vanzelf een genot om op te dansen. Dat ik Rumba zeg is omdat er heel veel mooie muziek is in dat genre die me raakt.
 
Met welke verandering of ontwikkeling in je dansschool ben je het meest blij?nieuwe logo2

Het feit dat we altijd bezig zijn met het updaten van de dans en sport vormen die we aanbieden. Natuurlijk ben je gelimiteerd met wat je als dansschool kan doen, maar als je ziet dat het danscentrum bij ons ontwikkeld is van een zuivere dansschool waar je de cha cha cha tot en met de engelse wals kon leren tot wat het nu is dan kan ik daar trots op zijn. Door de jaren heen hebben we Zumba, Beweegkriebels, Functionele Fitness, Hip Hop, Dancehall, Moderne dans, Kidswing, Stretch and Flex geïntroduceerd. Dat maakt het bedrijf heel veelzijdig en ook heel leuk om les in te geven. Daarbij zijn de opleidingen die we hebben gevolgd heel geest verruimend, het houdt je op je tenen en we behouden het plezier van lesgeven.
 
Waar mogen ze je voor wakker maken?

Rugby. The All Blacks en Black Ferns om precies te zijn. Ik vind rugby zo’n geweldige eerlijke sport. The All Blacks (Nieuw Zeelands nationale team) zijn trots om voor hun land te spelen, je ziet en hoort dat elke keer als er een interview is met een van de spelers. De inzet van deze spelers individueel en als team is iets dat diep respect bij mij afdwingt. Op een aantal van de Black Ferns (vrouwen team) heb ik niet zo stiekem een ‘crush’! 
 
Welk liedje zou je zingen bij een karaoke-wedstrijd?

Dat wil ik niemand aandoen. Ik heb een keer moeten meedoen met karaoke toen we op tournee in Japan waren met het Malando Orkest. De japanners zijn gek op dit soort entertainment. Ik moest toen Moonriver zingen - wat een ellende, geloof mij: daar zit niemand op te wachten. Ik ben beter met mijn lijf!
 
Wat wil je zeker nog doen? De zogenaamde to do list.

Die heb ik niet. Als je wensen hebt moet je ze zo snel mogelijk verwezenlijken. Ik zie te vaak om me heen dat men dromen vooruitschuift naar later en dan komt later niet. Zolang ik gezond ben van lijf en leden wil ik proberen om wat in mijn hoofd komt ook te doen.
 
Wat wil je nog kwijt dat hierboven nog niet vermeld staat?

Ik ben me heel erg bewust dat mijn gezondheid en de gezondheid van mijn gezin heel belangrijk voor me zijn. Ik kan daardoor genieten van de natuur en alles dat het leven te bieden heeft. Ik ben een tevreden mens die de wereld vaak ziet door een roze bril. Moeilijkheden zoek ik niet op, maar ga ze ook niet uit de weg als ze zich presenteren als een bedreiging. Ik geloof niet in geluk hebben in het leven: je hebt je lot in eigen handen door af en toe risico’s te nemen. Worden die risico’s dan beloond dan heb je een gelukkig gevoel, zo niet heb je in ieder geval wat geleerd.
 

De aangeleverde foto’s hebben een link naar het verhaal. De oudere vrouw met het meisje zijn mijn moeder en Charlie.  Er zit een foto van een rugby speelster bij, dansfoto’s en vakantie foto’s.

Welke  bekende (man/vrouw) voor Lisse(rbroek) heeft Peter van der Veek genomineerd?