Datum: 22-09-2019 - 04:13
19
jun
'17
blik lisse nieuws roon zweten sproten foodtrucks wethouder specke
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

FoodTrucks en sporten voor het goede doel in Lisse.

Zondag 25 juni organiseert Rotaryclub Lisse-Bollenstreek het evenement ‘Zweten & Eten’. Een FoodTruckFestival om geld in te zamelen voor kinderen wiens ouders onvoldoende middelen hebben om ze te laten sporten of bijvoorbeeld muziekles te volgen...

Voor de sportievelingen is er ook de mogelijkheid om mee te doen aan een Run-Bike-Run. Daarnaast is er een leuk kinderprogramma, waaronder een heuse KidsRun en een stoepkrijtwedstrijd.

Toegang is gratis.

Gezelligheid

Op sportpark Ter Specke in Lisse (bij FC Lisse) is vanaf 12.00 uur muziek, staan er 10 verschillende foodtrucks en zijn er kinderactiviteiten zoals een stoepkrijtwedstrijd, schminken en springkussens. Ook bezoekers die niet deelnemen aan een activiteit zijn meer dan welkom. De muziek wordt verzorgd door DJ Hans, de band ‘Shaken not Stirred’ en De Pretnoten. Maak een smakelijke ontdekkingsreis langs het ruime aanbod van de mobiele keukens: Beef & Burgers, Spaanse Tapas, Mexican Food, heerlijke wafels, Beemster kaastosties, verse friet, een espressobar, ambachtelijk ijs en voor de kleine gasten pannenkoeken, popcorn en suikerspinnen.

Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Lisse

Dit evenement markeert de start van het JeugdSportfonds en JeugdCultuurfonds Lisse. In maart besloot de gemeenteraad van Lisse om dit fonds in te stellen en daarvoor jaarlijks een bedrag van € 30.000,- beschikbaar te stellen. Dit bedrag wordt aangevuld met landelijke subsidies, sponsors en een bijdrage van Rotary Lisse-Bollenstreek. Met dit geld wordt het mogelijk gemaakt voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar -uit gezinnen waar onvoldoende geld is- om lid te worden van een sportvereniging of lessen op kunst en cultuurgebied te volgen. Voor die kinderen betaalt het fonds de contributie en in bepaalde gevallen de benodigde kleding en attributen.

Programma

Om 12.00 uur zullen wethouder Adri de Roon, bestuurslid van het JSF/JCG Zuid-Holland Jan Willem Wigt en Rotaryvoorzitter Luc Beelen de handtekening plaatsen op de overeenkomst voor het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Lisse. Tevens zal de Rabobank een cheque met een mooie bijdrage overhandigen.

Wethouder De Roon zal vervolgens om 12.15 uur het startschot lossen voor de KidsRun. Kinderen tot en met 14 jaar kunnen gratis meedoen aan een loop rond het festivalterrein en ontvangen een leuke attentie. Aansluitend start de Run-Bike-Run, waarbij de deelnemers in estafettevorm een ronde lopen over de Van Lyndenweg – Stationsweg – Randweg en fietsen op de wielerbaan van de RTV.

Deelname aan de stoepkrijtwedstrijd is gratis en kan tussen 14.30 u en 16.00 u.

Inschrijven voor de Run-Bike-Run, de KidsRun of de stoepkrijtwedstrijd kan via de website www.zweteneneten.nl.