Datum: 19-08-2019 - 04:10
24
nov
'18
Veilingmeester Ad van Zelst ontvangt hoog bezoek op kerkenveiling St. Agathakerk.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Veilingmeester Ad van Zelst ontvangt hoog bezoek op kerkenveiling St. Agathakerk.

Iets vroeger dan in 2017 waren we klaar. We hadden dan ook 100 kavels minder. Veilingmeester Ad van Zelst was ongeveer om 20.00 gestart, en leidde ons, alleen onderbroken door Sinterklaas, tot 23:30 uur vloeiend door ruim 400 kavels heen.....

Sint voelt zich wel een nummer.

Het gebeurt maar zelden dat Sint tijd heeft om de kerkenveiling te bezoeken, maar dit jaar was hij dan toch van de partij en wel voor kavel 363. "Ook hier ben ik dus een nummer?!". Veilingmeester vroeg de goedheiligman zijn kavel zelf te veilen, iets dat Sint nog nooit gedaan had. Hij wilde wel Piet met zijn staf de zaal in sturen om het bod nog wat op te krikken. Toen de prijs bij €120,- bleef steken probeerde Sinterklaas het bezoek van 20 minuten nog wat op te leuken met een gratis letter en een paar extra Pieten. Het mocht niet baten. van Zelst: "Ze springen niet over de daken Sint." Meneer Cees bleek en bleef de gelukkige.

De avond verliep vlot, met zoals altijd verrassende koopjes maar ook dure uitschieters. Zo kon een kratje boodschappen zomaar 160 euro kosten, terwijl een rondvlucht hetzelfde bedrag moest kosten....fraaie biscuit porseleinen handbeschilderde beelden waren koopjes voor 60 euro, leverworsten van de lokale vleesmeester brachten hetzelfde of meer op. Materiële economische waarde is op een kerkenveiling een ondergeschikt gegeven aan de menselijke emotie.

Noemenswaardig waren de ballonnen van de Mexicaanse verkoop, waarbij niemand weet wat hij precies krijgt, het is een gokje. Grof betaalde gokjes van meer dan 250 euro. Meer dan dat kon er immers niet in zitten...minder wel. Veel koopenthousiasme was er voor pakketten kaas en bier, bonbons en taarten aangeboden door de jongeren. De dagtrip naar Rotterdam onder leiding van de diaken bleek geliefd, zo ook het door de kosters georganiseerde buffet. Al met al: veel animo in een zeer gezellige sfeer.
Niet vergeten mag ook worden dat er dit jaar bijna 1000 loten á €2,50 euro minder uitgezet waren. Deze bleken toch gemakkelijker 'aan de man gebracht te kunnen worden' dan men van tevoren had bedacht.

Alles bij elkaar genomen is de voorlopige balans ongeveer euro 53.000,00. De exacte opbrengst is nog niet helemaal duidelijk omdat bijvoorbeeld de verkoop van Agatha-diners nog doorloopt. Het comité is zeer dankbaar tegenover al haar sponsoren, kopers en vrijwilligers voor weer een mooi resultaat.

Ook volgend jaar weer veilingmeester.

En passant werd bekend dat van Zelst, die ooit voornemens was dit jaar te stoppen, ook volgend jaar weer de veiling wil doen.

Dank aan Taco Ringma (vice voorzitter) voor het aanleveren van de nodige informatie.
2 kinderen op hek