Datum: 03-06-2020 - 04:27

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

18
nov
'18
Topduo in Koetshuis Keukenhof.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Topduo in Koetshuis Keukenhof.

Op dinsdag 20 november a.s. treden twee topmusici op in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof. Het zijn Joachim Eijlander (cello) en Klára Würtz (piano), beiden met een indrukwekkende staat van dienst en bekend door tal van concerten en cd-opnames....


Joachim Eijlander(1975) speelde samen met vele bekende musici en is oprichter van het Rubens Quartet, een vooraanstaand Nederlands strijkkwartet. Als cellodocent en kamermuziekcoach was hij verbonden aan verschillende conservatoria en festivals in Europa en de Verenigde Staten. Zijn cd’s met de cellosuites van Bach waren zeer succesvol.

Klára Wúrtz is een Hongaarse pianiste, die sinds 1996 in Amsterdam woont. Ze doceert aan het Utrechts Conservatorium. Na haar opleiding in Hongarije trad ze veelvuldig op in de Verenigde Staten o.a. met het Boston Symphony Orchestra onder leiding van Bernard Haitink. Klára maakte deel uit van het Klaviertrio Amsterdam en treedt regelmatig op met celliste Timora Rosler. Ze maakte o.a. furore met haar opname van de complete pianosonates van Mozart.

Bij het concert in het Koetshuis spelen Eijlander en Würtz de beroemde Arpeggione sonate (D.821) van Franz Schubert en een aantal van zijn Liederen, bewerkt door Friedrich A. Kummer. Daarnaast klinkt de sonate opus 19 van Serge Rachmaninov.

Het concert begint om 20.15 uur. Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur.
Kaartverkoop en reserveren:
Via de website.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of telefonisch 0252-465555

Tekst en foto's: Keukenhof