Datum: 19-08-2019 - 03:19
15
nov
'18
Arjen Klein Hofmeijer: zwemles met een missie.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Arjen Klein Hofmeijer: zwemles met een missie.

Bijna ieder gezin krijgt er mee te maken: zwemles. Het is gedurende een aantal jaar een vast ritueel op de wekelijkse kalender met als hoogtepunt: het afzwemmen. Ieder kind doet het op zijn/haar eigen manier en tempo. Arjen Klein Hofmeijer van Zwemcollege Lisse aan het woord:......

Mijn missie in het kort
Met Zwemcollege Lisse wil ik kinderen leren hoe ze op een veilige manier kunnen genieten van zwemwater of recreatiewater. Dat is mijn passie. Dat wil ik doen op een zo leuk mogelijke manier, want ik geloof dat kinderen makkelijker en beter leren als ze plezier hebben in de les en als ze vakkundige aandacht krijgen.

Zwemmen in kleine groepen
Ik ben Arjen Klein Hofmeijer en ik ben mede-eigenaar van Zwemcollege Lisse. Zwemcollege Lisse staat voor kleinschalig, kwalitatief goed zwemonderwijs. De groepen waarin de kinderen leren zwemmen zijn niet groter dan vier zwemmers tegelijk en er zwemt bij ons nooit meer dan één groep tijdens de lesuren. Daardoor krijgt iedereen persoonlijke aandacht. Of je nou groot of klein, introvert of extravert, sterk of misschien wat minder sterk, of wel of niet bang voor water bent, de zwemonderwijzers van Zwemcollege Lisse helpen je op een manier die bij jou past.

Zwemles op maat
Bij het Zwemcollege Lisse houden we niet vast aan één methode voor het leszwemmen. Onze kracht is juist dat wij uit alle verschillende lesmethodes die technieken kiezen waarin wij geloven. Deze technieken combineren we tot een unieke les waarin ruimte is om elk kind die handvatten te geven die het nodig heeft om vooruitgang te boeken. Frustraties voorkomen we liever, daarom trekken we aan de bel op het moment dat we zien dat een kind op hetzelfde niveau blijft hangen. Met een privéles tussendoor, zien we vaak dat het kind ineens in staat is om een sprong te maken en zo weer lekker mee kan lessen met de groep.

Persoonlijke aandacht voor alle zwemmers
Die persoonlijke aandacht bevordert niet alleen het zwemmen, maar ook het zwemplezier. Uiteindelijk gaat het niet alleen om het felbegeerde zwemdiploma, maar juist ook om alle waterpret die de jaren daarna volgt. Want of je nou van lekker dobberen in het water houdt, wilt zeemeerminzwemmen of net als ik van zwemmen, duiken en freediving houdt: als je de juiste basistechnieken hebt geleerd, kun je een leven lang genieten en ontspannen in het water. Op een veilige manier, dat staat voorop.