Datum: 03-06-2020 - 05:12

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

11
nov
'18
“Pure cymbidium” verbindt Nederland met Italië.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

“Pure cymbidium” verbindt Nederland met Italië.

Op 8 november heeft een vertegenwoordiging van Italiaanse bloemisten en groothandelaren de cymbidiumexpositie in Kasteel Keukenhof bezocht.
In de sfeerkamers van het kasteel werd een grote diversiteit van arrangementen vormgegeven door Paul Deckers....

Denk hierbij aan huwelijk, afscheid, solitaire creaties, glasdesign, experimentele composities, vaas- en schaaldecoraties en mini-bloemwerken. Puur Cymbidium als hoofdbloem. De kracht, puurheid, intrinsieke waarde, geur en eenvoud van de Cymbidium werd zo optimaal getoond.

Floraal vormgever Paul Deckers is ook verantwoordelijk voor de bloemversiering tijdens Pasen op het Sint-Pietersplein in Rome. De expositie in Kasteel Keukenhof brengt de Cymbidium weer in de spotlights. De expositie werd geopend met de doop van een nieuwe Cymbidium “Giorgina” door Paul Deckers en Charles Lansdorp van de Orchideeënkwekerij Rene van Eijk.

Het bezoek van de Italiaanse delegatie aan de Trade Fair, Cymbidiumkwekerijen en Kasteel Keukenhof is vastgelegd op foto en film. Deze worden gepresenteerd op de beurs Myplant&Garden in februari 2019 in Milaan, waar ook een presentatie van de Cymbidium en demonstraties plaatsvinden. Dit is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit het Nederlandse diplomatieke postennet in Italië.

 logo bloemen 150

Een mooi boeket bloemen? Naturals Lisse.