Datum: 21-02-2020 - 00:53
07
nov
'18
Lezing Leonardo da Vinci in  Volksuniversiteit Lisse.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Lezing Leonardo da Vinci in Volksuniversiteit Lisse.

In oktober opent de langverwachte tentoonstelling met tekeningen van Leonardo da Vinci in het Teylers Museum in Haarlem. Na succesvolle exposities gewijd aan de tekeningen van renaissance meesters Michelangelo (2005) en Rafaël (2012) is het nu de beurt aan hun tijdgenoot Leonardo da Vinci....

Met fantastische bruiklenen uit de collecties van onder anderen H.M. Queen Elisabeth, het Louvre en de Albertina in Wenen vormt deze tentoonstelling de opmaat naar het Leonardo-jaar in 2019 waarin we zijn 500ste sterfdag gedenken.

Leonardo werd in zijn eigen tijd al geroemd om de vaardigheid om menselijke karakters en emoties overtuigend weer te geven. En hij was een van de eerste kunstenaars die geïnteresseerd was in de relatie tussen innerlijke en uiterlijke kenmerken van de mens. Dat komt het beste naar voren in zijn fresco van het “Laatste Avondmaal” in Milaan. Daarin zocht hij de ideale uiterlijke weergave van de afzonderlijke apostelen op basis van hun karaktereigenschappen. Ook toont hij zijn talent voor het overtuigend weergeven van de verschillende reacties van de apostelen op de boodschap van Christus; sommigen zijn verbaasd, anderen geschokt.

Uiteraard kan het fresco niet reizen, maar het krijgt op een bijzondere manier een belangrijke plek in de tentoonstelling die u dit najaar niet wil missen! Daarom bieden wij u deze lezing aan. U krijgt inzicht in het leven en werk van Leonardo da Vinci en u ontdekt de bijzonderheden van de tentoongestelde tekeningen. Met deze lezing kunt u goed voorbereid gaan genieten van een bezoek aan deze unieke tentoonstelling. 

Vrijdag 9 november. Aanvang  20.00 uur prijs € 5,- inclusief kopje koffie of thee.
Inschrijven kan via www.volksuniversiteit -lisse.nl. Op de avond zelf kunt u zich aanmelden bij de balie en contant betalen.

Afbeelding: Volksuniversiteit Lisse.