Datum: 21-02-2020 - 00:30
06
nov
'18
Plannen om voormalig It's gebouw te slopen voor nieuwbouw.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Plannen om voormalig It's gebouw te slopen voor nieuwbouw.

De gemeente lisse heeft eind juli een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Gotthard vastgoed B.V. voor het realiseren van commerciële ruimten op de begane grond en 27 appartementen op de verdiepingen op de voormalige locatie van IT'S (Heereweg 177-179 Kanaalstraat 1, 3, 5).....

De aanvraag betreft het slopen van het bestaande pand en deze te vervangen voor nieuwbouw. Het plan is om de plint in te richten met commerciële ruimten met op de verdiepingen 18 appartementen. Achter het pand deels buiten het bouwvlak, is het plan om op de begane grond ruimten ten behoeve van de appartementen te realiseren. Op de daarboven gelegen verdiepingen worden 9 appartementen gebouwd. Het plan is echter in strijd met het bestemmingsplan. Om aan het plan te kunnen meewerken is een afwijking noodzakelijk. Dit houdt in, dat er voor deze een uitgebreide procedure moet worden gevoerd. De raad wordt gevraagd een verklaring van geen bedenkingen af te geven vóórdat het college hierop kan beslissen.

Het plan zal gaan voorzien in duurzaam ruimtegebruik door het benutten van ruimten in het centrum van Lisse en het vervangen van functioneel gedateerde bebouwing door nieuwbouw, die beter voldoet aan de eisen van de huidige tijd en voorzien in een actuele woonbehoefte.

Het pand is op dit moment opgedeeld in een aantal winkels, waaronder Wol en Zo. Eigenaresse Lidwien van Eijk heeft al besloten het pand te verlaten en betrekt een winkelpand aan de overkant.  

Foto's: google maps.