Datum: 21-02-2020 - 01:12
04
nov
'18
Voorkom hoge belasting op je spaargeld.
Geschreven door notaris Rob Timmers

Voorkom hoge belasting op je spaargeld.

Ook volgend jaar blijft de belasting die je moet betalen over je spaargeld in box 3 ontzettend hoog in vergelijking met de spaarrente die je ontvangt. Het hebben van spaargeld kost daardoor veel geld. Ook telt je spaargeld mee bij het verkrijgen van voorzieningen van de overheid, bijvoorbeeld je eigen bijdrage bij het verpleegtehuis....

De spaargeld BV vormt een veilig en goedkoop alternatief voor het aanhouden van spaargeld.

Lezingen spaargeld B.V. 2018
Vanaf 2013 verzorgen wij gratis toegankelijke lezingen over de spaargeld BV. De lezingen zijn druk bezocht en omdat ook dit jaar de spaargeld BV dé oplossing biedt, organiseren wij opnieuw lezingen.
U wilt ook een lezing bijwonen?

Als u een lezing wilt bijwonen op ons kantoor, neemt u dan telefonisch contact met ons op via 0252- 41 40 08 of e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De lezingen zijn vrijblijvend en vanzelfsprekend staat er na afloop een hapje en drankje voor u klaar.

Minder belasting betalen
“Een veilige en handige manier om de belastingdruk op je vermogen te verlagen en je vermogen veilig te stellen voor eigen bijdragen, is het onderbrengen van je vermogen in een spaargeld BV”, vertelt de notaris. In vorige bijeenkomsten werd gevraagd of de overheid het opzetten van een spaargeld BV wel toestaat. ‘Ja’, antwoordt de notaris. “Er zijn Kamervragen over de spaargeld BV gesteld en de staatssecretaris bevestigde dat de Hoge Raad heeft aangegeven dat belastingplichtigen zelf mogen kiezen voor de optie die voor hen fiscaal het meest voordelig is. Ook bij Prinsjesdag 2018 is hierin geen verandering gekomen.”

Creatief
Notariskantoor Timmers werkt al jaren met de spaargeld BV en heeft vele handige toepassingen ontwikkeld. Tijdens de lezing zal notaris Timmers onder meer het volgende toelichten: het onderbrengen van een aan je kinderen verstrekte lening in een spaargeld BV (zodat geen box 3 heffing betaald hoeft te worden over de verstrekte lening); het schenken van aandelen van de spaargeld BV aan de kinderen en toch de baas blijven over de BV; het later bijstorten van geld in de spaargeld BV zonder dat je hiervoor notariskosten hoeft te maken; het opnemen van geld uit de spaargeld BV zonder dat je notariskosten hoeft te maken; het combineren van beleggen in box 3 met geld uit de spaargeld BV zonder dat je last hebt van de box 3 heffing; het kopen van een huis met een lening uit de spaargeld BV, waarbij je kunt kiezen of je de eigenwoningforfait wilt betalen.

Beschikken over je geld
Als oprichter van de spaargeld BV blijf je de baas over het geld van de BV. Je kunt dit geld er makkelijk uit halen. Tijdens de lezing zal notaris Timmers uitleggen hoe eenvoudig dit is.

Deze rubriek wordt verzorgd door mr. Rob Timmers, notaris in Lisse. Tel: 0252 414008.
Reacties: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


De data zijn tot dusver als volgt:
maandag 5 november van 15.00 uur tot 17.00 uur en dinsdag 13 november van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Indien u interesse heeft of informatie wilt, neemt u dan telefonisch contact met ons op via 0252 - 414 008 of e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deze ru wordt verzorgd door mr. Rob Timmers, notaris in Lisse. Tel: 0252 414008. Reacties: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zie ook : www.notaristimmers.nl of facebook\notariskantoorTimmers.