Datum: 20-02-2020 - 23:59
03
nov
'18
Jazzy sunday Floralis met Rosamint Faas.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Jazzy sunday Floralis met Rosamint Faas.

Zondagmiddag 4 november staat in de serie Jazzy Sunday Floralis, de fantastische zangeres Rosamint Faas centraal. Deze zeer getalenteerde zangeres is in brede jazzkringen een bekende verschijning en stond reeds op veel grote jazzfestivals en theaterpodia in binnen- en buitenland.....

Met haar heerlijke jazzy stem en grote virtuositeit weet ze heel veel luisteraars te boeien. Rosamint Faas studeerde lichte muziek en zang aan het Utrechts Conservatorium bij o.a. Lydia van Dam en Gé Titulaer en volgde workshops bij de legendarische Amerikaanse jazzvocalist Mark Murphy en zangeressen Denise Jannah en Josee Koning. Muzikanten waar ze door de jaren mee gewerkt heeft zijn o.a. Rob van de Broeck, Henk Meutgeert, Theo Loevendie en Job Helmers.   

Rosamint heeft op haar repertoire alle bekende jazzsongs staan, zoals b.v. Night & Day, But Not for Me en The lady is a Tramp en daar zijn door de jaren heen ook verschillende Braziliaanse klassiekers als Girl from Ipanema en Corcovado aan toegevoegd.

Van jongs af aan is ze al geïnspireerd door Frank Sinatra, Ella Fitzgerald en Billie Holiday.
Rosamint Faas verstaat de kunst om van ieder liedje dat ze zingt, met haar swingende timing en een heerlijk stemgeluid, een hele film neer te zetten. Ze wordt begeleid door een prima jazzkwartet met Joost Italianer (piano), Job Helmers (baritonsax), de jong Jurriaan de Kok (contrabas) en Pim de Boer (drums).

Kom zondagmiddag 4 november gezellig naar Grand Café Floralis en geniet van deze geweldige band met zangeres.                                                                         
Het begint om 14:30 uur en de toegang is gratis.

Info met dank aan Ineke van der Veek.