Datum: 21-02-2020 - 00:38
05
nov
'18
Onzekere toekomst voor de Greef.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Onzekere toekomst voor de Greef.

In de ‘voortgangsrapportage oktober 2017’ heeft het voormalig college uitgesproken niet voornemens te zijn De Greef af te stoten en de bezetting op de langere termijn te willen optimaliseren.
De hoofdgebruiker van De Greef is stichting Welzijnskwartier....

Stichting Welzijnskwartier in Lisse verzorgt het jongerenwerk. Het jongerenwerk biedt een zinvolle vrijetijdsbesteding voor jongeren vanaf groep 7. De afgelopen paar jaar heeft stichting Welzijnskwartier het jongerenwerk weer positief op de kaart gekregen.

Toekomst De Greef onzeker.

Nu het college van plan is om Floralis en de Engelenburcht niet te verkopen, kan dit wel eens nadelig uitvallen voor de Greef. Het huidige college houdt een optie tot verkoop of andere ontwikkelingen nu toch open. Zonder afbreuk van de activiteiten die worden georganiseerd door de verschillende organisaties/verenigingen.
De gemeente zal op korte termijn in gesprek treden met Welzijnskwartier om te kijken welke wensen het Welzijnskwartier heeft als het gaat om de voorzieningen die nodig zijn om het jongerenwerk te kunnen uitvoeren. Welke activiteiten zijn locatie gebonden en welke activiteiten kunnen op verschillende locaties worden aangeboden?

Foto: Bescal.