Datum: 21-02-2020 - 00:46
06
nov
'18
Doe mee met cursus 'DigiSterker': regel je overheidszaken zelf.
Geschreven door Bibliotheek Bollenstreek

Doe mee met cursus 'DigiSterker': regel je overheidszaken zelf.

Steeds meer zaken gaan tegenwoordig via internet. Ook de overheid wil dat mensen zelf zaken online regelen. Voor iedereen die nog niet weet hoe dat werkt start in de Bibliotheek in Lisse de cursus ‘DigiSterker: werken met de e-overheid’. De eerste van de vier lessen is op 9 november. ....

Aanmelden kan in de bibliotheek of via de website.

De cursusdagen 9 november, 23 november, 30 november en 7 december 2018. Steeds van 10:00 tot 12:00 uur in de Bibliotheek in Lisse. De kosten zijn € 15,00 voor leden van de Bibliotheek en € 20,00 voor niet-leden.

Tijdens deze cursus wordt in kleine groepjes en onder begeleiding van docenten in eigen tempo ervaring opgedaan met overheidssites. Deelnemers leren om een DigiD aan te vragen, hoe deze DigiD te gebruiken en om handiger gebruik te maken van overheidssites. Zij leren ook hoe je informatie kunt aanvragen bij de gemeente Lisse en andere overheidsinstanties. In de Bibliotheek zijn laptops aanwezig om gebruik van te maken. Er wordt zorgvuldig omgegaan met privacy en veiligheid. Om de cursus goed te kunnen volgen is wel wat ervaring met het gebruik van computers en internet nodig.