Datum: 12-12-2018 - 00:11
31
okt
'18
Rondleiding Josephschool met trots en kleur. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Rondleiding Josephschool met trots en kleur. (foto's)

Een trotse directeur Monique van Steijn - Duijnhoven van de Josephschool en Marlous de Waard (Locatiemanager Speelscholen en BSO van SKOL Kinderopvang) hadden Blik op Lisse uitgenodigd om samen met hen een blik te werpen in de nieuwbouw aan de Achterweg......

Terwijl er buiten al hard gewerkt werd aan de diverse speelplaatsen, hoefde er binnen geen bouwhelm meer opgedaan te worden. De diverse bouwtekeningen met impressies die beide dames meegenomen hadden kwamen nog wel goed van pas. Direct bij binnenkomst bleken sommige vloeren nog niet droog te zijn en viel meteen de gele kleur op, die gebruikt wordt bij de babygroepen en groepen 3. Zo blijkt iedere bouw/ afdeling een eigen kleur te hebben.

Centraal in de gang is het kantoor van de Waard. De klassen hebben geen aanrecht meer. Deze is centraal in de hal geplaatst. Aan de ene kant de wc's, aan de andere kant komt een grote zand - watertafel. Gewoonlijk staan deze in de kleutergroepen. Door deze op de gang te situeren creëer je direct meer ruimte in de lokalen zelf. Van Steijn: "De poppenhoek en huishoek komen ook niet in de klas, maar staan in de leerpleinen.
Het directe contact tussen de kinderopvang en onderbouwgroepen van de Josephschool zorgt ook voor een gewenning, zodat de overgang naar groep 1 er feitelijk bijna niet meer is.

Op de benedenverdieping is verder een grote hal en een speellokaal. Deze wordt afgeschermd met een verschuifbare wand. Bij grote evenementen kan hierdoor hal en speellokaal bij elkaar getrokken worden. Links in het gebouw zit de BSO en daarachter de groepen 4.

De groepen 5,6, 7 en 8 hebben hun lokalen boven. Met verschillende trappen komen deze kinderen naar boven. Liks de groepen 5 en 6 en rechts de groepen 7 en 8. In het hele gebouw heeft de architect goed meegedacht over de functionaliteit. Een school heeft altijd gebrek aan magazijnruimte. Zowel directeur van Steijn als de Waard zijn hier heel blij mee. Het zorgt voor een opgeruimd gebouw. Jassen en tassen zijn niet zichtbaar. Een verrijdbare kar met 25 kapstokhaken en genoeg ruimte voor gymtassen e.d. wordt in een kastenwand gereden en kan  ook zo weer naar de klas gereden worden als de school uitgaat. Iedere bouw met een eigen kleur.

Alle kleuren van de 5 clusters komen weer terug in een soort van 'regenboogbalie' die beneden in de hal staat, waar mensen opgevangen kunnen worden: een visitekaartje en een warm welkom. Zowel de Waard als van Steijn kijken regelmatig op de tekeningen en kunnen niet wachten tot januari. Een gebouw om trots op te zijn.