Datum: 05-08-2020 - 22:07
09
okt
'18
Lissese Stefan Duineveld uitgeroepen tot Mister Augustus van De Boeren Kalender.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Lissese Stefan Duineveld uitgeroepen tot Mister Augustus van De Boeren Kalender.

Afgelopen vrijdagavond 5 oktober stond Manege ’t Ruiterkamp in het Twentse Bathmen in het teken van de release party van De Boeren en Boerinnen Kalender. Honderden vrienden, familie en kennissen verzamelden zich bij de manege om de 29 boeren en boerinnen te zien shinen op de catwalk. Voor Stefan Duineveld het moment dat hij werd benoemd tot Mister Augustus van De Boeren Kalender 2019!...

Geslaagde release party
De release party was voor de modellen, de bezoekers en de organisatie een top avond! Na een middag vol voorbereidingen, stroomden de manege vol met bezoekers. Nadat iedereen vol spanning heeft gewacht op de presentatie van de modellen, opende initiatiefnemer Stef Bloo de avond met inspirerende woorden. Na een geweldige opkomst, onder begeleiding van de zangkusten van een van de boerinnen, namen de boeren en boerinnen hun plaats op het podium. Het moment waarop iedereen te horen kreeg in welke maand hun foto te zien is. Stefan: “Ik heb echt een super dag gehad. Ondanks de spanning is alles goed verlopen. En ben ik ook trots op mijn plaats in de kalender. Volgend jaar augustus kunnen jullie de hele maand van mijn foto genieten, haha.”

Leuke ervaring met aandacht voor het boerenleven
De Boerinnen Kalender bestaat al een paar jaar, maar toen Stefan vorig jaar de oproep voor de allereerste Boeren Kalender hoorde, besloot hij zich direct aan te melden. Na de 111 aanmeldingen werd hij geselecteerd voor de castingdag waar hij samen met 24 andere enthousiaste boerenjongens kon laten zien wat ze in huis hadden. Het resultaat mag er zijn, want Stefan is uitgekozen als boerenmodel voor De Boerenkalender en heeft op Melkgeitenboerdij Veelers zijn foto mogen schieten.

Trotse boerenzoon
Stefan: “Als boerenzoon weet ik maar al te goed welke vooroordelen er over boeren bestaan. Door middel van mijn deelname wil ik graag wat tegengas bieden en benadrukken dat boeren wel degelijk een hart hebben voor hun dieren. Daarnaast is zo’n foto op De Boeren Kalender ook gewoon een leuk aandenken voor later.”

Vanuit de organisatie van de Boerenkalender het volgende bericht:


“Afgelopen weekend vond het lanceringsfeest van de nieuwe Boeren & Boerinnen Kalender plaats in manege ’t Ruiterkamp te Bathmen. Zowel vrouwelijke als mannelijke kalendermodellen uit bijna alle provincies van Nederland en zelfs eentje uit België werden op het podium gepresenteerd aan pers & publiek. Onder hen maar liefst 5 modellen uit Zuid-Holland waarvan eentje uit Lisse: Stefan Duineveld.

Na het openingswoord van initiatiefnemer Stef Bloo en een aankondiging van De Gouden Trekker Award door Team Agro NL werd het aanwezige publiek getrakteerd op spectaculaire zang- en dansacts van enkele kalendermodellen. Tijdens deze optredens betraden de al dan niet schaars geklede modellen van beide kalenders de catwalk om uiteindelijk door de presentatoren voorgesteld te worden aan alle aanwezigen.

Na de presentatie van de kalenders en modellen werd de avond feestelijk voortgezet met muziek van DJ Knut en een bonusoptreden van decembermodel Anneroos. Er was met honderden bezoekers en cameraploegen van lokale, provinciale en landelijke media veel belangstelling voor het evenement dat als “ode aan alle voedselmakers van Nederland” georganiseerd werd.”

Dank aan Stefan Duineveld en Boerenkalender voor het aanleveren van tekst en foto's.

Eerder verschenen artikel met interview: Stefan duineveld pronkt als model op boerenkalender.