Datum: 25-05-2019 - 15:56
09
okt
'18
Geslaagde kunstroute door de regio.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Geslaagde kunstroute door de regio.

Afgelopen weekend organiseerde Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek een kunstroute, die van Burgerveen, via Leimuiden, Oude- en Nieuwe Wetering, Roelofarendsveen, naar Rijpwetering liep. Ook was er een loterij met prachtige (kunst)prijzen en kon hier en daar genoten worden van een hapje en een drankje.,,,

In het zonnetje, want het weer was heerlijk. Vandaar ook dat we lange rijen fietsers door de regio zagen gaan, met de routebrochure in de achterzak. Blije gezichten bij bezoekers én kunstenaars.
Hopelijk is er een groot bedrag bij elkaar verdiend voor het goede doel, dat de Soroptimisten steunen: Vrouwenvakschool Satang Jabang in Senegal. Daar krijgen veelal ongeletterde meisjes en vrouwen een driejarige opleiding, zodat ze een zelfstandige, goede toekomst tegemoet gaan.

Veel kunstenaars wonen en werken net buiten de route en waren te gast op locaties als Groencentrum De Veense Bukker in Roelofarendsveen en Zorg- en beleveniskwekerij Buurman Toon in Oude-Wetering. Zo ook beeldhouwer Wim Wissingh uit Hillegom: "Leuk om bij te dragen aan een goed doel. En bovendien ontmoet ik hier weer nieuwe klanten, die mijn atelier, waar ik ook cursussen geef, nog niet kennen. Fijn om te weten dat ook in deze regio, die ik - hoe dicht bij ook - nog niet kende, belangstelling is voor kunst." Ook Robert van Rossem, eveneens uit Hillegom, was nog nooit in Oude-Wetering geweest. Zijn bijzondere spiegels werden uitvoerig bewonderd.

Het was de eerste keer dat Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek de kunstroute organiseerde, maar de plannen voor volgend jaar worden al gemaakt! Wie meer wil weten wat een Soroptimistclub is en doet, is 5 november vanaf 20 uur van harte welkom op de open avond in Hotel Villa Flora, Hoofdstraat 55 in Hillegom.

Tekst en foto's met dank aan Marja van de Nes.