Datum: 25-05-2019 - 14:57
08
okt
'18
Wethouder Jeanet van der Laan opent (zelfs op zaterdag) expositie BIB in Dever.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Wethouder Jeanet van der Laan opent (zelfs op zaterdag) expositie BIB in Dever.

Van 6 oktober t/m 11 november exposeren 19 kunstenaars van Bollenstreek in Beeld (BIB) in ’t Huys Dever. Zaterdag 6 oktober werd de nieuwe expositie geopend door wethouder van cultuurJeanet van der Laan. Dit ging niet 'zonder slag of stoot'......

 Annie Slootweg was zeer blij dat BIB in zo'n mooi gebouw, zo'n schitterende locatie, een expositie mocht houden. Het thema van de expositie 'Ter leering ende vermaeck' vond zij mooi passen bij het gebouw. De opening wilde Slootweg graag laten verzorgen door de wethouder. Van der Laan stond niet meteen te springen: "Zaterdag is de dag van de voetbal." Toch ging ze op de uitnodiging in. Ten eerste omdat de combinatie kunst, cultuur en de jongeren generatie haar altijd aangetrokken heeft. Daarnaast is Lisse genomineerd geweest voor de landelijke cultuur- en participatieprijs, mede vanwege het feit van de laagdrempeligheid en dat is nou net wat de BIB ook doet. En..Lisse staat trouwens al 1-0 achter." De voetbal liet de wethouder niet los.

En zo poseerde de wethouder tussen Annie Slootweg ( haar voormalige stage begeleidster docent Nederlands) en haar wiskundeleraar Martin Kamp.

Daarna was er een optreden van vocaal ensemble PuurZang

Bezoektijden van de expositie: woensdag t/m zondag van 14.00-17.00 Uitgezonderd 13 oktober en 21 oktober