Datum: 25-05-2019 - 15:24
11
okt
'18
Vrijwiligers WelzijnsKompas vaker opgeleid.
Geschreven door Welzijnskompas

Vrijwiligers WelzijnsKompas vaker opgeleid.

WelzijnsKompas heeft het afgelopen jaar diverse nieuwe functies voor vrijwilligers in het leven geroepen. Inmiddels zijn er netwerkcoaches en welzijnscoaches. Ook nieuwe welzijnsbezoekers worden geschoold. Voor veel mensen maakt een gerichte training het doen van vrijwilligerswerk nóg waardevoller.....

Bovendien zijn geschoolde vrijwilligers vaak prima partners voor de meer kwetsbare vrijwilligers met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor hen is bijvoorbeeld een zinvolle dagbesteding heel belangrijk. Sterkere vrijwilligers krijgen vooral een coördinerende of coachende taak.

Geschoold
Nieuwe welzijnsbezoekers - 25 in totaal - worden sinds jaar en dag opgeleid om gesprekken te voeren met 75-jarigen, die willen weten hoe ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven. Nieuwe functies met training zijn die van netwerkcoach en welzijnscoach. Waarbij de netwerkcoach inwoners helpt die zorg nodig hebben, maar nog niet over een netwerk in de buurt beschikken. De welzijnscoach zorgt ervoor dat mensen met een welzijnsrecept van de huisarts worden begeleid naar een activiteit of (vrijwilligers)werk dat bij hen past en hun leven weer kleur geeft.

Bij WelzijnsKompas werken zo'n 250 vrijwilligers in uiteenlopende functies. Naast coaches en bezoekers zijn er bijvoorbeeld contactmaatjes, chauffeurs, maaltijdbezorgers, receptionistes, wandelbegeleiders, fietsmaatjes en klussers.

Vacaturebank
Voor informatie over vrijwillige vacatures kan men terecht op welzijnskompas.nl/vrijwilligerswerk. Daar staan ook de inloopspreekuren, intakegesprekken en vacaturebanken vermeld.

WelzijnsKompas is de welzijnsorganisatie voor bewoners in Hillegom en Lisse. WelzijnsKompas helpt buurten leefbaar maken en ondersteunt kwetsbare bewoners om zichzelf (weer) te redden en mee te doen in de samenleving. Want niemand mag tussen wal en schip raken, iedereen telt mee.