Datum: 25-05-2019 - 14:58
08
okt
'18
Uitvaart buiten regio.
Geschreven door Alexander van der Pijl

Uitvaart buiten regio.

Naar aanleiding van de diverse columns die wij regelmatig plaatsen, komen dikwijls vragen binnen. Een veelvoorkomende vraag gaat over wie een beroep op ons kan doen: “Zelf woon ik in Rijnsburg, maar mijn vader woont in Muiden. Als hij komt te overlijden, kunnen jullie dan de uitvaart verzorgen? Hij wil namelijk worden bijgezet in het familiegraf in Wijk bij Duurstede.” Uiteraard is dit mogelijk....

Wij zijn gevestigd in de Randstad en vanuit onze vestigingen bestrijken wij het gebied rondom Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer, Duin en Bollenstreek en het groene hart, Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop.  Regelmatig komen wij ook buiten deze regio’s. Iedereen kan een beroep op ons doen, ongeacht de plaats, regio of verzekering. Wij kunnen in heel Nederland een uitvaart verzorgen.

Tevens werken wij voor diverse verzekeraars. Denk hierbij aan DELA, Ardanta, Nuvema, Ohra, Klaverblad. Ook als u in bezit bent van een Yarden of Monuta polis, kunnen wij u helpen.
Soms komt iemand op vakantie te overlijden. Denk daarbij niet alleen aan plaatsen in Nederland, België of Duitsland, maar ook elders in Europa of in de wereld. In de Benelux kunnen wij de overledene zelf ophalen, het transport vindt dan plaats via de weg. Onze auto’s zijn voorzien van een geavanceerd Track & Trace systeem, zodat wij exact kunnen zien waar de auto’s zich bevinden. Als het verder weg is, dan vindt het vervoer meestal per vliegtuig plaats.

Repatriëring
Als men een overledene in het buitenland wil begraven of cremeren, dan is dat net zo goed mogelijk. Men noemt dit een repatriëring. De overledene wordt gebalsemd en in een speciale kist, voorzien van een zinken binnenkist, gelegd. Afhankelijk van de internationale bestemming, nemen wij contact op met de ambassade of het consulaat. Per land gelden andere gebruiken en hebben wij verschillende  documenten nodig. Nadat alle formaliteiten geregeld zijn, verzorgen en coördineren wij de repatriëring. Marokko, Turkije, Amerika, Wit-Rusland, Oekraïne, Portugal, Irak. Het zijn enkele voorbeelden van repatriëring, die wij onlangs verzorgd hebben.

Inloopspreekuur
Elke tweede woensdag van de maand heeft Van der Putten & Dunweg van 9.00 - 10.00 uur een inloopspreekuur. Loop gerust binnen voor informatie over wat er komt kijken bij een uitvaart. De koffie staat klaar!

• 0252 - 413 213
• Vanderputtenendunweg.nl
• Heereweg 21, 2161 AC  Lisse