Datum: 21-10-2018 - 03:24
06
okt
'18
11 Brugklassen Fioretti in actie voor Stichting van het kind.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

11 Brugklassen Fioretti in actie voor Stichting van het kind.

Het was rustig op het schoolplein voor het Fioretti college Lisse. Ook bij binnenkomst in de hal van de school is niets te merken van de activiteiten. Toch werd er op vrijdag 5 oktober door 11 eerstejaars groepen volop actie geleverd. Door te sporten en te spelen zetten ze zich in voor " Stichting van het kind".....

De dag is voorbereid door de sectie vakonderwijs gym.

De 11 groepen zijn verdeeld in drieën: 1 groep zwemt, 1 groep doet aan sport en een andere groep doet spelletjes.
In de aula staan 40 uitdagingen klaar om gespeeld te worden: handje drukken, vier op een rij, sjoelen, enz. Bij de wissel staan er 4 groepen ongeduldig te wachten achter het rood-witte afzetlint. De spellen hebben elk een spelleider. Dit zijn de 4 Havo leerlingen die het vak BSM (bewegen, sport en maatschappij) gekozen hebben en leerlingen uit 3B2, een 3 VWO klas. "Meester, heeft u nog stickers?"
Voor iedere activiteit zijn stickers te verdienen en hoe meer stickers, hoe meer geld voor de Stichting. Gymdocent Frank van der Kroft praat alles aan elkaar. "Heb je spel 13 gedaan, het ongeluksgetal? Dan kan je bij mij een extra sticker komen halen. Heb je drie stickers op een rij? Kom bij mij een extra sticker halen."

De Frapp?

Leerlingen konden op hun mobiel een app downloaden, de Frapp. Docent lichamelijke opvoeding Tamara Rijnbeek vertelt hierover: "Dat is de Franciscus app, die gemaakt is door de Franciscuswerkgroep. Met die app kon je thuis allerlei opdrachten doen met de Franciscusgedachte: goed zijn voor het milieu. Het is niet verplicht en dit jaar voor het eerst. De leerlingen kunnen er punten mee verdienen." Deze punten konden nu op school weer omgewisseld worden voor stickers.

Sporten.

In het zwembad van sportcentrum de Waterkanten werd gezwommen, in de sporthal deden de groepen onderling 5 wedstrijden tegen elkaar. De mentoren deden op de achtergrond net zo enthousiast mee. Basketballen, een tweetal spellen met de dikke mat en een tikspel in de vorm van 'steen - papier - schaar'.

Als dank voor hun inzet was er voor de leerlingen in de avond een speciaal feest voor alle brugklasleerlingen van het Fioretti College.