Datum: 25-05-2019 - 15:29
06
okt
'18
Bronzen beelden maken bij ‘t KrantCafé.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Bronzen beelden maken bij ‘t KrantCafé.

In 't Poelhuys kan naast een lekker bakkie koffie ook ingeschreven worden voor diverse workshops. Vrijdag 5 oktober deden 16 deelnemers mee aan het maken van een bronzen beeld. Verrassend hoeveel creativiteit er dan los komt. Er werden allerlei mensfiguren gemaakt. Een ballerina, een vrouw met een paraplu (hoe symbolisch voor de Paraplu).....

De lichamen mochten van Patricia de Jong wel iets meer vrouwelijke vormen hebben. Een van de cursisten: "Nou die van mij heeft cup D. Wat vind je er van?"
Ook de giraf was zeer goed gelukt.

De basis werd gelegd door opgerold aluminiumfolie, dat omwikkeld werd met schilderstape. Daarna kon men met een bronsachtige kleur het werkstuk verven.

Liever gewoon rustig een bakkie drinken? Dat kon ook bij het Krantcafe. Dit is door Marcel Huismans en Janneke Egas opgericht in 2005. Eén van de vrijwilligers vertelt: "Ik werd geronseld bij het aanleggen van het terras. Ik dacht eerst nog: daar ga ik niet naar binnen hoor. Het zijn allemaal oude mensen." Naast de gastvrouwen kunnen mensen een bakkie koffie drinken en gezellig met elkaar een praatje maken. Niet alleen Lissers, ook een vrouw uit Haarlem weet de gezelligheid wel te waarderen en het Poelhuys te vinden.