Datum: 21-10-2018 - 04:11
06
okt
'18
Bloembollenmarkt met internationale bezoekers.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Bloembollenmarkt met internationale bezoekers.

Buiten op het terras van paviljoen Oranje Nassau zijn de stoeltjes buiten gezet en genieten bezoekers van het zonnetje. Twee vrouwen op leeftijd keuvelen wat bij. Eén komt uit Oegstgeest, de ander uit Harderwijk. Ze maken er een uitje van. Net als een vrouw die binnen bij een kweker een aantal vragen stelt. Haar accent Heeft iets zuidelijks......

Ze blijkt uit België te komen, net over de grens bij Zundert, en speciaal voor de Bloembollenmarkt anderhalf uur gereden te hebben. Ze komt hier bloembollen direct bij de kweker kopen. 14 gerenommeerde en aan Keukenhof verbonden kwekers staan in het paviljoen. Eric Breed wordt gevraagd hoe diep de tulp nu feitelijk geplant dient te worden. Breed: "grofweg drie keer de dikte van de bol." En een narcis?. Breed antwoordt:"Dat maakt niet zoveel uit. Al gooi je die op een porriehoop,(red: bollenafval) bloeit die in het voorjaar nog."

Naast honderden soorten bollen staat er ook de bekende Alliums in de stand van Marleen Straathof. Een mooie kraam Amarylissen en een zeer kleurijke kraam dahlia's.
De organisatie ligt in handen van Zdenka Fieggen van Keukenhof Lisse. Zij coördineert alle evenementen voor 0a. : partijen, de nieuwjaarsbijeenkomst voor de tuinbouwondernemersprijs, de nieuwjaarsreceptie van de keukenhof en ook de Bloembollenmarkt: Fieggen."Die bestaat al heel lang. Het was eerst bij de CNB en het heeft ook een keer in het dorp gestaan en nu al een paar jaar bij Keukenhof. Er zit een aantal inzenders tussen. (bedrijven die bollen leveren voor de Keukenhof), maar ook bedrijven waarmee we zijdelings mee in contact zijn gekomen of van oudsher hier staan. Er zitten ook bedrijven bij die het gewoon leuk vinden om heel bijzondere bollen te kweken en aan te leveren. Die doen het echt uit liefhebberij.

De Keukenhof Bloembollenmarkt is zaterdag 6 oktober nog te bezoeken van 10.00 tot 16.30 uur. De toegang en het parkeren zijn gratis. Bij verschillende standhouders is pinnen mogelijk, bij anderen reken je contact af.

Deelnemers aan de bloembollenmarkt zijn:
Van Tubergen / Dix Export, Meeuwissen Voorhout, Tijssen Historic Bulbs, Joop Huner Groenprojecten/JUB Holland, J.W.A. Lefeber, Jansen’s Overseas, Eric Breed Tulip Pictures, De Doornduyn, Frylink, FloraliaNatural Bulbs, Nic van Schagen & Zn.Agapanthus, Fred de Meulder.

Keukenhof is geopend van 21 maart t/m 19 mei 2019.