Datum: 05-08-2020 - 21:56
04
okt
'18
Stefan Duineveld pronkt als model op boerenkalender.(+winnende foto)
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Stefan Duineveld pronkt als model op boerenkalender.(+winnende foto)

Stefan Duineveld uit Lisse is model op de allereerste Boerenkalender. Uit de 111 aanmeldingen bleven er uiteindelijk 12 over voor de boerenkalender. 4 Boeren kwamen uit de regio, waaronder 'onze hunk Stefan van 28 jaar.. Een kalender met boerinnen was er al sinds 2011. Dit jaar komt er ook een mannnelijke variant. De mannen zulke elk een maand vertegenwoordigen.....

Stefan is de zoon van Herman en Petra Duineveld, die hun bedrijf aan de Ringvaart hebben. Zelf is Stefan een paar jaar werkzaam geweest op de boerderij van zijn oom en vader. 3 Jaar geleden heeft hij een eigen huis gekocht en een jaar geleden is hij uit het bedrijf gestapt. Hij is nu kraanmachinist op een graafmachine.

Op facebook zag hij een aankondiging van een fotoshoot. Het leek hem een leuke uitdaging en dus stuurde hij een aantal foto's van zichzelf op. Hierop werd Stefan - samen met 24 anderen - geselecteerd voor de eerste selectieronde in de buurt van Deventer. "Ja dat was wel een stukkie sturen." Uiteindelijk kreeg hij te horen dat hij gekozen was voor de kalender. stefan: "Op verschillende locaties kwamen 3 boeren en 3 boerinnen bij elkaar. We kregen allemaal een bepaalde setting. Zo kwam ik een stal met geiten en een baal stro. Een ander stond weer bij een kampvuur en bij een oude trekker."

Een hunk met foto - ervaring.

2 Jaar geleden heeft Stefan ook al meegedaan aan een dergelijke modellenwedstrijd. Een firma gaf de kalender als relatiegeschenk aan zijn klanten. Het bedrijf had ook contacten met de firma Duineveld. Stefan werd gekozen. De kalender werd in 5 verschillende landen uitgegeven en zo kwamen de foto's van Stefan ook in het buitenland terecht.

Releaseparty

Op vrijdag 5 oktober aanstaande verruilen de  uitverkoren boeren en boerinnen hun overalls, stallen en dieren voor een rode loper, spotlight en avondjurk en wordt de kalender gepresenteerd tijdens de releaseparty in Bathmen, achter Deventer. Stefan, zijn vriendin, vrienden en familie zullen dus weer een stukkie moeten sturen. Blik op Lisse zal u ook hiervan op de hoogte brengen.

Foto: met dank aan Boerenkalender.

Boerenkalender.nl meldt:

Het idee achter De Boeren Kalender blijft hetzelfde als De Boerinnen Kalender. Imagoverbetering en promotie van de agrarische sector. De afgelopen jaren waren we vooral bezig om aan het imago van de boerinnen te werken. Nu willen we dat doen voor de hele agrarische sector. Dus ook voor de boeren.  “De lat ligt hoog, dus er is nog veel te halen”. aldus uitgever Stef Bloo. “Er wordt namelijk veel afgegeven op boeren in de media. Boeren worden gegeneraliseerd. Ze hebben geen spreekbuis en wij willen hun een podium bieden om tegengas te geven. We willen de verhalen zelf brengen, in plaats van dat het al wordt ingevuld. Zo is De Boerinnen Kalender inmiddels al veel meer dan een kalender. We hebben de kalender uitgebouwd tot een merk. Het geeft ons veel voldoening om een stem te zijn voor de boeren. En we hopen jonge mensen te enthousiasmeren om boer te worden.”