Datum: 05-06-2020 - 22:04

banner 5 juni gemeente 2

15
sep
'18
Skeeleravondvierdaagse feestelijk afgesloten.(foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Skeeleravondvierdaagse feestelijk afgesloten.(foto's)

Van 11 t/m 14 september 2018 was de jaarlijkse Skeeleravond4daagse op de skeelerbaan aan de Hillegommerdijk in Lisserbroek. De weergoden waren de vereniging goed gezind want het was vier dagen droog en aangenaam weer......


De eerste avond stonden 29 kinderen te trappelen van ongeduld om hun 30 rondjes skeeleren te beginnen. Ze waren zo enthousiast dat er drie kinderen de eerste minuten onderuit gingen. De EHBO had zijn handen vol met schaafwonden te verzorgen. Om vervolgens weer verder te skeeleren. Als beloning kregen ze bij een volle stempelkaart een lekker zakje snoep.
De tweede avond waren 25 kinderen weer present. Fanatiek gingen ze weer hun rondjes rijden want alhoewel het geen wedstrijd is wilden ze allemaal als eerste hun stempelkaart vol hebben. Deze keer was de beloning een zakje chips.
De derde avond was prachtig zonnig weer maar de opkomst viel tegen. Er waren er maar 19. Zij hebben weer heerlijk geskeelerd en als beloning kregen ze deze een gezonde appel. Deze appel is gesponsord door Jan Smit (niet de zanger) en Bas van Luijk.


De laatste avond was weer een groot succes. Met maar liefst 35 kinderen zijn we gestart met oudhollandse spelletjes, zoals stok hangen, kruiwagenrace, klossenlopen, doelschieten, kegelen enzovoort. Om zeven uur is de ijs- en skeelerbaan officieel rookvrij verklaard in het kader van de actie Rookvrije Generatie van de Hartstichting. Vanwege dit heuglijke feit heeft iedereen zich buiten verzameld voor de groepsfoto met het spandoek ‘Op weg naar een rookvrije generatie’

Inmiddels was de trek bij kinderen groot geworden en dit werd gestild door heerlijke frietjes met knakworst. Na het eten was de grote bingo met prijs voor elk kind.
Eindelijk was het donker geworden zodat het grote gebeuren waar alle kinderen naar uitkeken kon starten, namelijk het skeeleren in het donker. De kinderen gingen zich ‘behangen’ met lampjes. Waarna ze in het donker gingen skeeleren om zoveel mogelijk rondjes gingen maken en lieten ieder rondje hun stempelkaart afstempelen bij een kraam. De baan zag er sprookjesachtig uit met de gekleurde lampjes en de kinderen hadden zich ook mooi verlicht met allerlei lampjes. Gelukkig maar want er liep ook een spook rond die bang was voor het licht. Jenthe Brandemann won de prijs voor de mooiste verlichting en Elena Stap de nieuwe prijs voor ouder/kind.

Kortom het was weer een fantastisch evenement waar de kinderen, ouders en organisatoren van hebben genoten. En dat daarbij een portie geluk ook belangrijk is bleek toen iedereen binnen was er een enorme stortbui losbarstte.

Meer informatie is te vinden op de website van de ijs- en skeelerclub Lisserbroek.

Met dank aan Bert van der Kwast (tekst) en Rob Sebel (foto's en tekst)