Datum: 29-02-2020 - 04:01
14
sep
'18
Wethouder reikt mantelzorgcompliment uit tijdens inloopochtend
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Wethouder reikt mantelzorgcompliment uit tijdens inloopochtend

Wethouder Jolanda Langeveld reikte op donderdagochtend 13 september een mantelzorgcompliment uit aan een Lissese mantelzorger. Zij sprak bij de overhandiging van de VVV-cadeaukaart ter waarde 100 euro haar waardering uit voor mensen die intensief zorgen voor iemand in hun omgeving.....

Welzijnskompas hield een eerste inloopochtend in Floralis waarvoor de 150 mantelzorgers die tot nu toe een mantelzorgcompliment hebben aangevraagd, waren uitgenodigd. In Lisse en Hillegom zijn er meer dan 750 mantelzorg verleners. Hulp bieden in combinatie met alle andere dingen in het leven kan emotioneel maar ook praktisch zwaar zijn. Vandaar het compliment als beloning voor deze inzet.

De hele ochtend liepen mantelzorgers binnen om elkaar te ontmoeten, vragen te stellen en het compliment op te halen. De wethouder bleef na de uitreiking om de persoonlijke verhalen van de mantelzorgers te horen.

Vraag het mantelzorgcompliment aan voor 1 november

Kent u iemand die ook een mantelzorgcompliment verdient? Vraag dit dan voor 1 november 2018 aan bij het Welzijnskompas. De voorwaarden om in aanmerking te komen zijn dit jaar verruimd. Mantelzorgers van zorgvragers die in een verzorgings- of verpleeghuis wonen komen nu ook in aanmerking voor het compliment. De aanvraag is vergemakkelijkt. Op de website kan men met een digitaal formulier alle gegevens invullen. Voorhen was er alleen de apieren versie.

De volgende inloopochtend is op dinsdag 18 december, eveneens in Floralis