Datum: 09-08-2020 - 19:27
13
sep
'18
Sportdag voor bovenbouwleerlingen basisonderwijs.(foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Sportdag voor bovenbouwleerlingen basisonderwijs.(foto's)

Juf Eline van Dijk van de Willibrordschool staat in haar groene schoolshirt langs de kant van de baan en noteert de gegevens van haar kinderen. De groepen 6, 7 en 8 hadden 13 september sportdag bij AV de Spartaan. Juf Eline loopt al een jaar of 10 mee en weet te vertellen dat de sportdag altijd samen gehouden wordt met........

de Lisbloem en beide lokaties van de Tweemaster. Waarschijnlijk is deze samenstelling ontstaan uit het feit dat deze scholen vroeger te klein waren om zelf een sportdag te houden en de huur te kunnen betalen. Aan de leerlingen is niets te merken. De leerlingen van de scholen zijn in ieder geval goed te scheiden. De meeste leerlingen dragen namelijk hun schoolshirt. Voor de Willibrord is dit groen, voor de Lisbloem geel en de Tweemaster loopt in het blauw.

De kinderen werken in kleine groepjes de verschillende onderdelen af: ver- en hoogspringen, sprint, estafette, hindernisbaan en balgooien. De juf staat uitdagend naar de kinderen te zwaaien. Wel op veilige afstand. Het zal wellicht de afstand van het gooien vergroten.