Datum: 29-02-2020 - 04:22
14
sep
'18
Volksuniversiteit Lisse behulpzaam bij inburgering en integratie
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Volksuniversiteit Lisse behulpzaam bij inburgering en integratie

Binnenkort start Volksuniversiteit Lisse weer met de cursussen Nederlands voor anderstaligen. Deze cursussen, op verschillende niveaus, hebben de afgelopen jaren bewezen in een duidelijke behoefte te voorzien.
Voor wie in Nederland een nieuwe toekomst zoekt op te bouwen is meestal de taal een van de eerste barrières die moeten worden overwonnen....

Hoe prettig is het dan wanneer een deskundige instantie daarbij behulpzaam kan zijn.

Volksuniversiteit Lisse heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een solide partner die anderstaligen op een ontspannen wijze laat kennismaken met de bijzonderheden van de Nederlandse taal. De missie van LV is om er te zijn voor iedereen. Dus ook voor hen die, komend vanuit andere taalgebieden, een plek in onze samenleving hebben gevonden.

De Volksuniversiteit biedt de mogelijkheden om zogenaamde nieuwkomers, maar ook anderen, te laten kennismaken met de eerste beginselen van de Nederlandse taal. Vanuit een basiscursus kan men zich vervolgens het Nederlands steeds meer eigen maken. Zo zijn er dus verschillende niveaus van waaruit het leren van de taal kan worden begonnen. Kenmerkend voor het onderwijs dat de Volksuniversiteit biedt is de laagdrempeligheid, met de daarbij behorende gematigde kosten, een ontspannen lesomgeving en de kwaliteit van bevoegde docenten.

De eerste cursussen Nederlands voor anderstaligen starten begin oktober en worden zowel overdag als in de avonduren gegeven. Er is nog gelegenheid voor belangstellenden om zich aan te melden. Uitgebreide informatie over de cursussen, zoals data, tijden, instapniveaus en kosten, is te vinden op www.volksuniversiteit-lisse.nl. Daar is ook de mogelijkheid tot digitaal inschrijven.
De balie van de Volksuniversiteit aan de Vuursteeglaan 9 is van maandag t/m vrijdag ’s morgens telefonisch (0252-419518) bereikbaar van 10.00 – 12.00 uur. Tijdens de openingstijden is er altijd iemand aanwezig om vragen over het cursusaanbod te beantwoorden of andere gewenste informatie te verstrekken.