Datum: 25-08-2019 - 20:24
09
sep
'18
Burgemeester Spruit opent Open Monumentendag: behouden, benutten en beleven.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Burgemeester Spruit opent Open Monumentendag: behouden, benutten en beleven.

De 32e open monumentendag werd zaterdag 8 september officieel geopend door burgemeester Spruit. Dit deed zij in Floraris.

Floralis zelf was één van de 22 gebouwen die gratis te bezoeken waren. Een gebouw met een rijke historie. In dit pand hebben talloze bloembollenveilingen plaatsgevonden in de 'Mijnzaal' van de HBG (Hollandsch Bloembollen Genootschap) en later van de CNB (Coöperatieve Nederlandse Bloemencentrale) en ook tentoonstellingen in de omliggende hallen. Door behoud van de oorspronkelijke gevels is de stijl van architect Paardekoper in ere gehouden en blijft het hoofdgebouw een cultuurhistorisch icoon in Lisse

Jeugdtheater Flores opende met een muzikaal intermezzo waarmee ze 5 jaar geleden begonnen zijn en welke nu op 30 september weer gespeeld zal gaat worden. Open monumentendag laat zo duidelijk de verbinding zien tussen jong en oud. Heden en verleden met speciale aandacht voor jonge gezinnen. Monumenten moet je behouden,benutten en beleven.

Burgemeester Spruit gaf de complimenten aan de vereniging Oud Lisse, die de Stichting OMD Lisse ondersteunt om de hele organisatie weer voor elkaar te krijgen.
20 jonge danseressen sloten de opening af.