Datum: 20-11-2018 - 06:29
09
sep
'18
Open Monumentendag 2018 : beduusd van het aantal bezoekers.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Open Monumentendag 2018 : beduusd van het aantal bezoekers.

Open Monumentendag (OMD) staat garant voor volop activiteiten in het dorp. In Lisse ging het om 22 openstellingen, in Noordwijkerhout waren dit er maar 11. Er kan gerust gesteld worden dat de Stichting OMD het ieder jaar weer voor elkaar krijgt om een geweldige dag neer te zetten...


En je kunt alles tot in de puntjes voorbereiden, op de valreep kan er toch nog wat onverwachts gebeuren. Zo werd één van de paarden van de paardenwagen die bij Stichting SterkSaam z'n rondjes zou rijden ziek, waardoor  deze paardenwagen niet kon rijden. Een tegenvaller. Doordat Het Tussenstation, door andere activiteiten, geen ruimte had voor de modeltreintjes die daar zouden rijden, moest ook dat onderdeel afgelast worden.

Ondanks deze tegenvallers was het toch allemaal weer een zeer geslaagde Open Monumentendag. De toren van de Agathakerk mocht beklommen worden en trok veel bezoekers. Ook Sterksaam opende naar hard hard werken de deuren van de kookstudio Kooksaam. Net als vorig jaar kwamen er weer veel mensen op af.

Mede initiatiefneemster Ingrid Bekkering van Sterksaam: "We eigenlijk een beetje beduusd door de vele mensen die ons bezocht hebben. Vanaf 10 uur waren er mensen en dat is tot half 5 aan een stuk doorgegaan. Ik schat zeker 250 man. We hebben ontzettend veel enthousiaste reacties gehad en ook vragen over wat er precies allemaal gaat gebeuren in  de Wagenschuur bij Kooksaam.

De eerste focus is nu een groep deelnemers bij elkaar te vinden en daarmee is de start van de kookopleiding prioriteit 1. Dat de brasserie in de toekomst ook mogelijkheden zal bieden voor een lekkere kop koffie, broodje etc.. is ook zeker, alleen de precieze invulling hiervan zal de tijd leren. Het was in ieder geval een hele mooie dag!"

Foto's met dank aan Jan Wessels.