Datum: 19-07-2019 - 14:10
10
sep
'18
Uitvaartwensen onbekend.
Geschreven door Alexander van der Pijl

Uitvaartwensen onbekend.

Gwendolyn was pas 58 jaar toen zij plotseling overleed. Zij woonde na een verbroken relatie van elf jaar al jarenlang alleen en had geen kinderen. Dit hield in dat haar ouders de uitvaart moesten regelen. Zij belden ons om samen een waardig afscheid te creëren....

De ouders van Gwendolyn waren niet op de hoogte van haar laatste wensen. Dat was wel erg lastig. Want moest het een crematie of toch een begrafenis worden? Welke muziekstukken vond zij mooi? De nabestaanden hadden werkelijk geen flauw idee. Wie moesten zij aanschrijven? Met wie had Gwendolyn contact? De moeder van Gwendolyn belde met de werkgever van haar dochter om zo nog wat mensen te bereiken. Ook bracht een advertentie in de plaatselijke courant uitkomst.
Haar vader Kees zei: “De hele familie ligt begraven op de begraafplaats in het dorp. Het lijkt mij goed om haar daar te begraven.” Zodoende werd de begrafenis vastgelegd en werden de rouwkaarten gedrukt en verzonden.

Een dag voor de uitvaart kreeg ik een telefoontje van de moeder van Gwendolyn. Ze klonk verdrietig en overstuur. In de persoonlijke spullen van hun dochter hadden ze namelijk een briefje gevonden waarin stond beschreven dat Gwendolyn gecremeerd wilde worden. Ik ben in de auto gestapt en naar de ouders gereden. We hebben de begraafplaats gebeld en de begrafenis geannuleerd. Gelukkig had het crematorium nog een tijdstip beschikbaar op dezelfde dag.

De volgende dag hebben onze medewerkers de belangstellenden ontvangen op de begraafplaats. We deelden uitnodigingen uit voor de crematie, die een uur later in Amsterdam zou plaatsvinden. Op het laatste moment hebben we de uitvaart dus nog kunnen wijzigen.
Gelukkig hadden de ouders het briefje op tijd gevonden en niet een week later. Hoe zouden zij zich dan wel niet gevoeld hebben.

Uw wensen in kaart gebracht
Heeft u bepaalde uitvaartwensen duidelijk, vergeet dan niet om tevens een familielid of vriend hiervan op de hoogte te brengen. U kunt er ook voor kiezen om uw laatste wensen officieel vast te leggen bij een uitvaartonderneming (vrijblijvend en kosteloos) of een notaris. Maak ook dan een van uw naasten deelgenoot hiervan. Zo bent u er altijd zeker van, dat de uitvaart volgens uw wensen geregeld kan worden.

• 0252 - 413 213
• Vanderputtenendunweg.nl
• Heereweg 21, 2161 AC  Lisse