Datum: 31-05-2020 - 15:16

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

07
sep
'18
18 Jarige Lisser Tyren Kroos wordt prof.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

18 Jarige Lisser Tyren Kroos wordt prof.

In 2014 is de toen 14-jarige Tyren Kroos uit Lisse gescout om een rugby-opleiding te volgen in Zuid-Afrika. Clubs uit Engeland staan nu voor hem in de rij....

Tyren begon zijn carrière bij rugbyclub the bassets in Sassenheim. Al jong droomde hij er van om ooit profspeler te worden. Omdat hij in Den Haag naar school ging is hij overgestapt naar HRC ( Haagse Rugby Club). De grootste vereniging van Nederland speelde toen op een hoger niveau. Van het een kwam het ander.

In Zuid – Afrika is het sport nummer 1 en daarom wordt er overal gezocht naar nieuw talent. Twee rugbyscouts bezochten in 2014 het Haagse HRC en stonden versteld van het niveau waarop gespeeld werd. Hun oog viel op Tyren en de contacten werden gelegd. De eerste reactie van zijn moeder was: ”Oh nee, ze krijgen hem niet.” Ietwat overvallen door het verzoek van de Afrikaanse scouts. Deze konden de familie ervan overtuigen dat ze Tyren toch heel graag wilden hebben. De vervulling van de droom van Tyren kwam weer een stapje dichterbij en er werd besloten de stap te maken en per semester te bekijken hoe het allemaal verliep.

Tyren verhuisde naar het Northwood College en woont daar in een boarding house, samen met 0ngeveer 100 andere jongens. Er heerst een Middeleeuws regime waar respect nog hoog in het vaandel staat.

Bezoek.

Helaas was het voor zijn moeder van Tyren financieel niet mogelijk hem daar te bezoeken, maar twee keer per jaar (tijdens de zomer- en wintervakantie) kwam Tyren anderhalve maand tot twee maanden terug in de Poel.

Clubs staan in de rij voor Tyren

Tyren werd twee maal geselecteerd in het Nederlands rugbyteam onder de 18 en speelde in maart 2018 nog in Polen. Vooral rugbyclubs uit Engeland zouden Tyren graag willen toevoegen aan de selectie. Een persoonlijke agent behartigt de belangen van Tyren. Hij begeleidt hem en zorgt voor een goed  ‘eisen pakket’. Het semi-prof contract ligt al klaar.

Moeder mevr. Timmers kijkt al uit naar een overstap naar een Engels team: “Ik heb het gevoel dat ik het dan op de fiets kan doen.”

afbeelding: google.