Datum: 31-05-2020 - 16:11

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

03
sep
'18
blik lisse nieuws scouting shawano open dag 2 september lisserbroek zomerstunt
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Met een volle kaart naar de popcorn op de Open dag Shawano's.

Op de open dag van scouting de Shawano's was weer voldoende te doen: een stormbaan, gatenkaasspel, een bootje knutselen, een vuurtje maken, spijkerbroekhangen, een kussengevecht op de evenwichtsbalk of brood maken. Allemaal leuke activiteiten. Toch was het maken van een rondje met de sleper op de Ringvaart hetgeen de meesten erg aansprak.....

De posten waren verdeeld over het gehele terrein. De leiding van de scouting was over de spellen verdeeld en rouleerden van activiteit. Het scoutingsgevoel kwam even tevoorschijn, toen de stop gesprongen was die de grote stormbaan nodig had om met lucht gevuld te blijven. Een ander verlengsnoer was net te kort, maar een oplossing was al snel gevonden.

Er waren naast de leden van de scouting weer veel nieuwe gezichten, die een kijkje kwamen nemen. Iemand was net verhuisd naar Lisse en haar kind kwam eens kijken bij de Shawano's. Oud stamlid  Frank Bisschops kwam met zijn twee dochters. De oudste was al lid, de jongste zal zich waarschijnlijk wel melden bij de bevers. Aldwin Krom is, net als Bisschops, ook aanwezig. Zijn dochter is ook nog geen lid. Krom zit nu in de technische dienst. Niet ieder week actief hoeven zijn, vanwege het gezin stond alles op een wat lager pitje. Nu zijn dochters strak ook op zaterdag bij de scouting zijn zou hij weer wat meer kunnen gaan doen.

En zo blijven jonge vaders als Krom en Bisschops bij de scouting betrokken. Als lid van de Shawano's trek je vaak 20 jaar met dezelfde groep op en blijf je vrienden van elkaar. Misschien gebeurt het ook weer bij de volgende lichting bevers.