Datum: 17-06-2019 - 01:32
07
sep
'18
Open monumentendag 2018.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Open monumentendag 2018.

Op zaterdag 8 september 2018 openen 22 kleurrijke monumenten in Lisse hun deuren voor het publiek. Een breed scala van historische gebouwen komt voorbij. Van kerken tot klooster en van bollenvilla’s tot oude boerderijen. De bewoners van deze gebouwen laten u kennismaken met de rijke historie van elk monument. Alle monumenten zijn gratis toegankelijk!...

Open Monumentendag Lisse wordt ‘s ochtends om 9.30 uur geopend in Floralis Lisse, het voormalige veilinggebouw van de CNB (de Coöperatieve Nederlandse Bloemencentrale) dat stamt uit 1920. Voor de historie van Lisse is het van belang dat het oorspronkelijke gebouw, waarin talloze bloembollenveilingen hebben plaatsgevonden, bewaard is gebleven. De Mijnzaal, de plek waar nu artiesten optreden, was ooit het podium van de CNB. De oorspronkelijke stijl van architect Paardekooper is in ere gehouden, zodat het gebouw blijft wat het was: een cultuurhistorisch icoon in Lisse.

Jeugdtheaterschool Flores brengt tijdens de opening een lied ten gehore dat leerlingen uit de Productieklas (16 jaar en ouder) zelf schreven onder begeleiding van singer-songwriter Leonie Meijer.

Als we een moment uit ons leven,
konden kiezen om naar terug te gaan.
Maken we dan andere keuzes?
Zou ik hier dan nu wel staan?

Het is een tweestrijd en een mogelijkheid om te veranderen wat ik wil.

De tijd stopt langzaam,
En staat heel even stil.
Ik wil niet kiezen,
Maar de trein rijdt al weg,
En ik weet.

Dat als ik twee keuzes heb.
Ik kies voor de middenweg.

En die leidt me naar jou.

De hele maand september organiseren we samen met partners activiteiten voor kinderen en jongeren! Deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt met steun van Stichting Lokaal Fonds Lisse, Gemeente Lisse, Fonds 1818, VSBfonds, Ondernemersfonds Lisse en Gemeente Hillegom.