Datum: 05-08-2020 - 20:56
28
aug
'18
Circus en Leger Survival bij speeltuin Kindervreugd.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Circus en Leger Survival bij speeltuin Kindervreugd.

Op vrijdag 24  augustus, de laatste dag van de zomervakantie, was het weer tijd voor de jaarlijkse tentennacht in Speeltuin Kindervreugd in de Engel. Om 13.00 uur begonnen de 20 deelnemers van het voortgezet onderwijs aan hun Leger Survival....

 De eerste 3 onderdelen waren in de speeltuin: een opdracht met een kompas, het bouwen van een da Vinci brug met 14 stukken hout en een fysieke test moesten uitwijzen of de deelnemers op pad mochten om de piloot te gaan zoeken en deze veilig en droog weer thuis te brengen. De groepen vertrokken de polder in en via een route over verschillende weilanden werd door iedere groep de vermiste persoon gevonden. 

Ze hadden de taak gekregen de pop mee terug te nemen naar de speeltuin en ze moesten ervoor zorgen dat hij zo droog mogelijk thuis zou komen. Er werd geklommen over hekjes, gesprongen over sloten en met verschillende hulpmiddelen gingen de groepen onder bruggen door en over sloten heen. Na een tocht van 2,5 uur kwamen de groepen uitgelaten en kletsnat in de speeltuin terug.


De speeltuin was intussen veranderd in een kleine camping. De 50 deelnemers van de basisschool waren om 15.00 uur gekomen en met het circus thema aan de slag gegaan. Iedereen mocht zelf kiezen aan welk circus onderdeel hij / zij mee wilde doen.  Zo waren er: de clowns, de acrobaten, de wilde dieren, de goochelaars, de paardendressuur en linnenmeisjes en de jongleurs. Er werd in de middag hard geoefend. 

Om 18.00 uur was het tijd voor patat. Na de survival en het oefenen van de act hadden alle kinderen wel trek gekregen. Na het eten gingen de groepen zich klaar maken voor de voorstelling. Om 20.00 uur was het dat eindelijk zover. Alle kinderen mochten in de piste hun kunsten vertonen voor het publiek dat was komen kijken. Gelukkig was het nog net droog en met elkaar hebben we genoten van een prachtige voorstelling.


De rest van het avondprogramma hebben we vanwege de regen helaas binnen moeten doen.  Met disco - het letterspel - ballonnen pompen en bier pong vermaakte de kinderen zich prima. De tijd vloog voorbij en het was zo 23.30 uur.  Tijd om de tent in te gaan en te gaan slapen.

Het bleef nog een tijdje onrustig in sommige tenten. Er was een aantal kinderen welke het volgehouden hebben om de hele nacht niet te slapen. De volgende morgen werden na het ontbijt de tenten opgeruimd en vertrok iedereen moe en voldaan naar huis. Met elkaar kunnen we terug kijken op een super geslaagde tentennacht.

Tekst en foto's met dank aan Rob en Monique van der Poll.