Datum: 19-08-2019 - 03:41
28
aug
'18
29e Kerkenveiling voor de St. Agathakerk op 23 november.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

29e Kerkenveiling voor de St. Agathakerk op 23 november.

Waarom een kerkenveiling? Een goede vraag!
Onze St. Agathakerk, het beeldbepalende monument van Lisse en omstreken, in de volksmond genoemd de “Kathedraal van de bollenstreek”....

Alom gewaardeerd om haar schoonheid, en niet weg te denken uit ons leven. Vanzelfsprekend niet! 
Of toch wel……want wist u bijvoorbeeld dat het onderhoud aan deze kerk grotendeels door onze eigen parochie gedragen wordt? En dat we per jaar al snel gemiddeld zo’n €100.000,00 daaraan kwijt zijn? Om daar als gemeenschap fondsen voor in te zamelen bestaat bijvoorbeeld deze kerkenveiling. Sterker nog, de kerkenveiling is de belangrijkste inkomstenbron als we alleen naar de opbrengst kijken.

Een vernieuwd assortiment

Ook dit jaar organiseren wij de kerkenveiling weer. En het is ons voornemen deze 29e versie met een nog beter gevarieerd assortiment aan te veilen kavels te komen. We hebben de intentie voor iedereen iets aansprekends te bieden. Wellicht wat minder kavels, maar stuk voor stuk toppers!  De catalogus zal daarom, naast wat vertrouwde kavels zoals de populaire boodschappenkratten met inhoud, zeker ook wat verrassingen bevatten. De catalogus verschijnt begin oktober.

Kavels zijn welkom, meldt u zich gerust

Misschien heeft u zelf een kavel dat u wilt aanbieden. Dit kan van alles zijn: een waardevol of uniek object, een bepaalde dienst, of juist een heel alledaags artikel. U kunt ook het comité kerkenveiling een klein budget geven om namens u een kavel aan te kopen, wat wij dan onder vermelding van uw naam (of anoniem) aanbieden ter veiling. Neem hiervoor gerust contact op met Theo van Rooijen,
06 – 30 43 26 35.

Liever een mooie voorjaarstuin? (ook leuk als relatiegeschenk namens uw bedrijf)

Bestelt u dan een bollenpakket. Theo Langeveld en Kees van Amsterdam sorteren voor u de mooiste bolgewassen van een aantal geselecteerde topkwekers. Daarbij mag niet onvermeld worden dat u meer dan waar voor uw geld krijgt, zeker dit jaar, de bollenprijzen liggen hoog. Niet bij ons! Het grote pakket met meer dan 200 gevarieerde bollen voor…..€ 35,00. Bedenkt u zich kort wat een klein pakje bollen waarvan u niet altijd de herkomst kent kost in de winkel……..dan bestelt u ze natuurlijk direct bij ons. Bestelt u er 10 of meer? Dan bieden wij ze u voor € 30,00. De bestelformulieren vindt u achter in de kerk. Of u bestelt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Voor meer informatie: Kees van Amsterdam, 06 - 81 75 40 82. U kunt tot 15 oktober bestellen!

Wilt u een klein gokje wagen?

Dan bieden wij u met onze loterij een mooie kans op een prijs. Met slechts 2000 loten maakt u dit jaar meer kans dan ooit op een prijs. En de hoofdprijs is nog steeds € 450,00. Voor slechts € 2,50 koopt u al een lot. Dit kan vanaf september elke zondag achter in de kerk. Ook wordt er door verkopers langs de deur verkocht. Wilt u de loten liever bestellen en per bank betalen? Laat dit dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Taco Ringma, 0252 – 426 596.

Waar en wanneer veilen we?

De kerkenveiling vindt plaats op vrijdag 23 november 2018 in de Dienstencentrum “De Beukenhof”, Eikenlaan 2a in Lisse. Zaal open: 19.00 uur. Om 19.30 uur zal onze onvolprezen veilingmeester Ad van Zelst de veiling starten. Wij hopen, ook dit jaar, weer op een mooi resultaat.

Het voornaamste: draag u steentje bij

Want uw steentje, dat is letterlijk een stukje behoud van onze kerk.