Datum: 09-07-2020 - 20:40

banner 5 juni gemeente 2

21
aug
'18
Gemeente Lisse doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route.
Geschreven door Gemeente Lisse

Gemeente Lisse doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route.

Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis, maar waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. Op het onafhankelijke platform Duurzame Huizen Route delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning....

Op zaterdag 3 en 10 november openen in het hele land bewoners hun deuren. Een unieke kans voor iedereen die zelf aan de slag wil gaan met duurzaam bouwen en wonen. De gemeente Lisse doet mee aan de Duurzame Huizen Route en moedigt inwoners aan om hun woning open te stellen.

Gemeente Lisse ondersteunt de Duurzame Huizen Route om samen met de huiseigenaren steeds meer mensen te informeren over de voordelen van duurzaam wonen. Wethouder Jeanet van der Laan: “Door onze woningen energiezuinig te maken kan een belangrijke stap worden gezet in het verduurzamen van de woningen in Lisse. Soms weet je als huiseigenaar niet waar je het beste kunt beginnen. Wij hopen daarom dat vooruitstrevende inwoners die al ervaring hebben met het verduurzamen van hun huis, deze willen openen tijdens de Nationale Duurzame Huizenroute dit jaar.  Door ervaringen te delen kunnen meer Lissers worden geïnspireerd om aan de slag te gaan met comfortabel en energiezuinig wonen”.
Uit de enquête van de Duurzame Huizen Route blijkt dat veel bezoekers aan de slag gaan. “Elk verhaal is uniek en helpt je op weg om je eigen huis duurzamer te maken,” reageert een enthousiaste bezoeker.

De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Lisse. Ervaringen met isolatie, warmtepomp, zonneboiler, gebruik van natuurlijke materialen of een geheel energiezuinige woning; elke ervaring telt. Een ervaringsverhaal van een huiseigenaar brengt duurzaamheid dichterbij en helpt anderen op weg. Iedereen die kennis wil delen, kan zijn huis aanmelden via de website. Huiseigenaren die mee doen op zaterdag 3 en 10 november ontvangen als blijk van waardering een bedankje en maken kans op een weekend weg. In het najaar is er voor alle huiseigenaren een verkiezing van het duurzaamste huis. Deelnemers maken kans op publieks- en juryprijzen en de titel ‘Leukste, beste en meest duurzame huis van Nederland 2018’.