Datum: 23-05-2019 - 09:51
09
aug
'18
Jongerenwerk en Even Buurten gaan samen de wijk in.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Jongerenwerk en Even Buurten gaan samen de wijk in.

Twee evenementen in één keer bezoeken? het kon op woensdagmiddag 8 augustus tussen 13:00 uur en 17:00 uur aan de Weegschaal in Lisse. Dionne Scheepmaker van Welzijnskompas was met koffie, thee en fris aanwezig om mensen uit de buurt te spreken. Even buurten met....wil graag in gesprek komen met buurtbewoners en horen wat er in de buurt speelt........

Naast haar kraam een kraam waarbij kinderen cupcakes versieren met druiven, aardbeien, banaan en zoetigheid. Straatspeeldag 2018. Het kunstwerk 'de spiraal' is opgenomen in een parcours en hindernisbaan voor de eierrace, een hamer ligt te wachten om spijkers eens flink op hun hoofd te slaan, er worden kinderen geschminkt en een aantal jongens doet een nerf-mikspel. Een springkussen voor de kleinste bezoekers en een sjoelbak, twister en voetbalkooi voor nog meer actie.

Sociaal werker Jonna Wortman is tevreden over de opkomst: "We hebben voor deze locatie gekozen om ver van de Greef af te zijn. We willen naar de wijk toe gaan. We kunnen de deur uit en de straat op." Ze ziet dat een aantal vrijwilligers meehelpt en niet op de hangplek zit.

Terwijl een enkele druppel de zenuwspiraal probeert te raken, vraagt een buurtbewoner aan Scheepmaker een kop koffie:" Het is best koud, geef mij maar wat warms."