Datum: 18-08-2022 - 19:29
05
aug
'18
blik lisse nieuws keukenhof castlefest film lisserbroek 2017 kasteel vana events
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings

Foto's en filmpje Castlefest 2018

Het Castlefest werd voor de veertiende keer gehouden op Landgoed Keukenhof. In het weekend van vrijdag 3 t/m 5 augustus weet iedere inwoner van Lisse dat er weer iets bijzonders aan de gang is....Op de bankjes langs de Stationsweg vergapen belangstellenden zich aan de voorbijtrekkende creaties. De een nog mooier dan de ander.........

Voor de bezoekers van het festival een teken van waardering. Een soort van erehaag, die vanzelf opgetrokken wordt tussen de parkeerplaats van de Keukenhof aan de ene kant en het festivalterrein aan de andere kant. Bezoekers zijn vaak al een jaar lang bezig om aan hun nieuwe kostuum te werken. Veelal huisvlijt.

De voorbereidingen op het terrein beginnen ook al ruim van tevoren. De eerste witte tenten verschijnen op de grasvelden tussen het groen van de bossen en zijn van ver al te zien. De opbouw van het hoofdpodium en vervolgens wordt het kasteel aan het zicht onttrokken. Rijen hekken met plastic ontnemen het zicht vanaf de weg. Een enkele fietser probeert vanaf het fietspad nog wel een glimp op te vangen.

De zaterdag is als eerste uitverkocht. Er zijn dan ruim 15.000 bezoekers. 700 Vrijwilligers zorgen ervoor dat alles in goede banen geleid wordt. Jan Wessels was één van de bezoekers en maakte de fotoreportage voor Blik op Lisse.