Datum: 22-09-2019 - 03:37
31
jul
'18
Het hoogtepunt van het scoutingjaar: zomerkamp!
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Het hoogtepunt van het scoutingjaar: zomerkamp!

Het hele jaar wordt ernaar uitgekeken door zowel de leden als de leiding; het zomerkamp. Een (kleine) week lang met je vriendjes en vriendinnetjes op kamp, geen papa en mama, slapen in een slaapzak en allerlei spelletjes doen in een uitdagend thema....

Ook dit jaar gaan alle onderdelen van de Shawano’s weer op het jaarlijkse zomerkamp. De bevers (leeftijd 5-7 jaar) zijn een kleine week erop uitgetrokken. Zij hebben een heuse piratenschat gevonden door alle schatkaart stukken aan elkaar te puzzelen. Deze overwinning werd gevierd met een piratendisco.

De welpen (leeftijd 7-11 jaar) zijn voor een week richting het platteland getrokken, om daar Boer KOEKkoek te helpen en het boerenleven te ontdekken. Boer Kwartel werd namelijk vermist, dus Boer KOEKkoek kon alle hulp goed gebruiken. Gelukkig hebben de welpen Boer Kwartel teruggevonden, weliswaar met de hulp van Yvonne Jaspers en Beter R. de Vries (Beter dan Peter).

Op het terrein in Austerlitz mochten de scouts (leeftijd 11-15 jaar) de opening van de Egyptische piramide bijwonen. Bij aankomst bleek echter dat deze piramide nog gebouwd moest worden. De scouts werden aan het werk gezet en tijdens de 2-daagse hike werden ‘’stenen” verzameld. Aan het einde van de week waren de Egyptische Goden tevreden met de piramide en konden de scouts met een gerust hart naar huis.

Het waterwerk (waterwelpen, waterscouts en waterexplorers) heeft nog een hele bijzondere kampweek in het verschiet. Van 6 t/m 16 augustus wordt namelijk het NaWaKa gehouden. Een vierjaarlijks nationaal zomerkamp voor waterscouting met meer dan 5.000 deelnemers. Tijdens dit kamp zullen de Shawano’s allerlei activiteiten doen op en rond het water. Dit jaar wordt het NaWaKa gehouden op het scoutinglandgoed in Zeewolde aan het Nuldernauw.
Het zomerkamp was/wordt een mooie afsluiter voor alle Shawano’s. Na het zomerkamp kan iedereen weer even uitrusten en de gemiste slaap in halen, om in september weer vol enthousiasme op het clubhuis mee te doen aan de opkomsten.

Scoutingroep Shawano’s Lisse is een jeugdvereniging met ruim 100 leden in de leeftijd van 5 tot 18 jaar en zo’n 50 man enthousiaste vrijwilligers. De groep, welke in 1962 is opgericht, is een unieke combinatie van land- en waterscouting. Elke week komen wij met veel plezier bij elkaar in het clubhuis aan de Randmeerstraat (naast de ijsbaan in Lisse).

Tekst en foto's met dank aan Ilse Bogers.

Foto's:

- scouts: Walk Like An Egyptian
 - Welpen: groepsfoto
- Welpen: Yvonne Jaspers op bezoek
 - Bevers: ontcijferen de schatkaart
 - Bevers: verdienen het eerste stukje schatkaart
 - scout: de eerste piramide is gebouwd